Saját KB bal
Saját KB jobb

5 tipp, hogy a háziállatoknak (is) stresszmentesen teljen a karácsonyi időszak

Az állatok viselkedését kutató szervezetek már most arra figyelmeztetnek, hogy időben készítsük fel háziállatainkat a karácsonyi felhajtásra.

Háziállatainkat váratlanul fogja érni a sok vendég, közte gyerekek érkezése, a hangos beszélgetések, a felhajtás és az év vége felé egyre gyakoribbá váló durrogások. Gondoljunk csak bele: nagytakarításba kezdünk, tologatjuk a bútorokat, ismeretlen illatokkal telik meg a ház és a gazdik is feszültebbek az átlagosnál.

Bizonyos kutyák és macskák nehezebben birkóznak meg a szokatlan helyzettel, különösképpen azok, akik egyébként sem tolerálják jól, ha sokan veszik körül őket.

Szerencsére hasznos praktikákkal megelőzhetjük a későbbi fejfájást. Lássuk, mit javasolnak a szakértők!

#1 A karácsonyi dekoráció elhelyezésekor ügyeljünk rá, hogy kutyánk/macskánk számára ne legyen elérhető. Főleg, ha elektromos vagy törékeny!

#2 Macskák esetében az almot pár nappal korábban tegyük át olyan helyre, ahol nincs nyüzsgés, kevesebb a mozgolódás.

#3 Teremtsünk legalább egy olyan helyet háziállatunknak, ahová vissza tud vonulni, távol a hangzavartól. Terítsük le a takarójukat egy távolabbi szoba eldugott helyére, lássuk el őket vízzel, játékokkal.

#4 Elin Williams (Cat Protection) szerint már a fa feldíszítésekor jól jöhet egy feromon diffúzor, ami gondoskodik róla, hogy az állatok biztonságban érezzék magukat.

#5 A látogatóba érkező kisgyerekes családoknak szóljunk előre, hogy adjanak teret az állatoknak, ne izgassák fel őket. Álljunk ki a kutyánk/macskánk érdekéért, elvégre ő is családtag!

 

Forrás: thesun.co.uk
Kép: Unsplash
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...