Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyaviadalok szervezésével vádolják a Pentagon egyik tisztviselőjét

A Védelmi Minisztérium büntetőfeljelentést tett a Pentagon egyik tisztviselője ellen kutyaviadalok szervezése miatt. Olvasható az Igazságügyi Minisztérium által hétfő este nyilvánosságra hozott feljegyzésekben. Az Egyesült Államok marylandi ügyészségének közleménye szerint Frederick Douglass Moorefield Jr. a főtiszt helyettes kutyaviadalok szervezését végezte. A vádlott „Geehad Kennels” néven kutyaviadal ringet működtetett.

Az ügyben a Pentagon tisztviselője mellett egy borbély is érintett. A vádlottak állítólag egy titkosított üzenetküldő alkalmazást használtak arra, hogy a kutyaviadalokban elpusztult kutyákról beszélgessenek. A beszélgetés arról is folyt, hogy hogyan lehet kiképezni a kutyaviadalokban résztvevő kutyákat. Továbbá a szervezés és a fogadások koordinációja is ezen a platformon zajlott.

Eskü alatt tett vallomása szerint Moorefield körülbelül két évtizeden át foglalkozott kutyaviadalok szervezésével – írja a The New York Times. A Times beszámolt arról is, hogy Moorefield már korábban is gyanúba keveredett.  2018. novemberében a megyei állatfelügyelet egy bejelentés alapján két zsákba kötött kutya tetemet talált a férfi házától nem messze. A kutyákon kutyaviadalból származó sérülések és hegek voltak. A zsákban a tetemek mellett Moorefieldnak címzett levelek is voltak.

A sajtóközlemény azt is megállapítja, hogy a rendőrség állatorvosi szteroidokat, kiképzési menetrendeket, egy  vérfoltosnak tűnő szőnyeget is talált. Ezeken felül előkerült egy „Geehad Kennels” feliratú, kutyáknak való súlymellény is. Ezenkívül a bűnüldöző tisztviselők lefoglaltak egy elektromos eszközt, amely a nyilatkozat szerint megfelel a kutyaviadalokat elveszítő kutyák kivégzésére használt eszközöknek.

A Times beszámolt arról, hogy a bűnüldöző szervek 12 kutyát is találtak, miután szeptember 6-án átkutatták a vádlottak otthonát.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/pentagon-dogfighting-ring; Kép: Photo by Alexas Fotos from Pexels: https://www.pexels.com/photo/an-aggressive-dog-with-sharp-teeth-7364544/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...