Saját KB bal
Saját KB jobb
Leopictures képe a Pixabay -en.

Pentagoni tisztviselőt vádolnak kutyaviadalok szervezésével

Frederick Douglass Moorefield Jr., egy magas beosztású védelmi minisztériumi alkalmazott a vád szerint részt vett brutális kegyetlenséggel zajló kutyaviadalok szervezésében. Saját kutyákat is tartott és képzett a viadalokra, kegyetlen eszközökkel és módszerekkel.

A vizsgálat 2018-ban indult, amikor Anne Arundel megyei állatvédelmi hatósági tiszt két elpusztult kutyát talált műanyag zsákokban, közel Moorefield marylandi otthonához. Amikor kiderült, hogy a kutyák sérülései egyértelműen kutyaviadalok következményei lehetnek, az FBI is bekapcsolódott a nyomozásba. A szálak végül a pentagoni tisztviselőhöz vezettek, akit állatviadalok szervezésével és azokban való részvétellel vádoltak meg.

Évtizedek óta szervezett kutyaviadalokat

Moorefield-ról kiderült, hogy már azelőtt is kutyaviadalok szervezése volt a „hobbija”, mielőtt a Védelmi Minisztériumnál kezdett dolgozni. 2008-ban került a minisztériumhoz, ahol először a Légierők Spektrumkezelési Központjának stratégiai tervezési igazgatójaként dolgozott. Az évek alatt több pozíciót is betöltött. 2020. márciusában lett parancsnoki, irányítási és kommunikációs információs vezető. Moorefield a világszerte használt katonai kommunikációs hálózatok technikai felügyeletéért felelt. Azonban a vádak miatt azonnal felfüggesztették tisztségéből.

Otthonában az FBI öt pitbull típusú kutyát talált kis fémketrecben. A helyiségben, ahol a kutyákat tartották, kutyaviadalokhoz használt eszközöket is találtak, például súlyozott nyakörveket és nehéz fém láncokat. Egy olyan berendezést is találtak, amit arra használtak, hogy kutyákat árammal öljenek meg, ha vesztettek a viadalokban. Moorefield mobiltelefonján is találtak titkosított üzeneteket és fotókat, amelyek kutyaviadalokhoz kapcsolódnak. Otthonában kutyaviadalokból származó vérfoltokat, fecskendőket és egy orvosi tűzőgépet is találtak, amelyeket sebek összevarrására használtak.

Moorefield több váddal is szembenéz, többek között állatviadalok szervezésével és azokon való részvétellel, valamint bűnszervezet támogatásával. Hasonló vádakat emeltek egy másik férfi, Mario Damon Flythe ellen is, aki Moorefield fodrásza volt, és szintén részt vett kutyaviadalokban.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Fox5

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...