Kanada hamarosan betilthatja az összes olyan kozmetikai terméket, amely állatkísérletet használ

Kanada hatalmas lépéseket tesz azért, hogy végre az ő kozmetikai piaca teljesen szenvedés-mentessé váljon, ami a védtelen és ártatlan állatokat illeti. Benyújtottak egy törvényjavaslatot a szenátus elé, amely megtiltana minden állatokon végzett kozmetikai kísérletet, és a javaslat elsöprő sikert aratott.

 

A kegyetlenség-mentes kozmetikai törvény értelmében minden fajta kozmetikai anyag állatokon való kísérletezése tilos lenne, valamint olyan terméket sem szabadna árulni, amelynek bármilyen köze van állatkísérletekhez. Ha a törvény életbe lépne, azzal Kanada nagy erőfeszítésről tenne tanúbizonyságot, hogy márpedig minden csak hozzáállás és cselekvés kérdése.

A törvényjavaslatot annyiban módosította a szenátus, hogy beiktattak egy türelmi időszakot, amely biztosítja az átmenetet a cégeknek, hogy termékeiket megfeleltessék az új szabályozásnak, a tervezet pedig nemsokára az alsóház elé kerül.

– Örülök, hogy a kegyetlenség-mentes kozmetikumokról szóló törvényt, amelyet a Humane Society International-lel és a Kanadai Állatszövetséggel együttműködve mutattam be még 2015-ben, a kollégáim ennyire támogatták a szenátusban – nyilatkozta Carolyn Stewart Olsen szenátor. – Őszintén remélem, hogy a parlamenti képviselők gyorsan lépnek fel, hogy a kozmetikai állatkísérleteket a múlttal tegyék egyenlővé. Eljött az idő a kanadai kormány számára, hogy elvezesse az országot a 21. századba. –

Kanada előtt már 37 további ország hozott hasonló intézkedéseket, hogy megtisztítsa kozmetikai piacát az állatkínzástól. A nyíltan állatkísérlet ellenes kozmetikai cégek üdvözölték a Kanada által vett irányt. A törvényjavaslatot előterjesztők és támogatók úgy gondolják, ideje, hogy egyetlen állat se szenvedjen soha többé az emberi hiúság miatt.

 

Még több Kanada:

Szarvasüldözésért őrizetbe vett a rendőrség egy kutyát Kanadában

Az altatás ellen küzd egy anyuka, akinek megölte egy kutya kedvencét és megharapta a lányát

A kanadai legfőbb bíróságra vitte a korábbi pár a perét, mert nem tudtak megállapodni a kutya felügyeletén a szakításkor

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: plantbasednews

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...