Saját KB bal
Saját KB jobb

Hatékony küzdelem a bolha, szúnyog és kullancs ellen

Ahogy melegszik az idő, úgy csábulnak ki az emberek a természetbe. Ez nyáron éri el a tetőfokát, bár sajnos néhány hívatlan vendég is ilyenkor érzi magát a legaktívabbnak, amit természetsen rajtunk mutatnak meg. Ezek a vérszívók könnyen megkeseríthetik a legvidámabb kirándulást is.

Védekezés

Ha a saját védelmünkről van szó, nincs is más dolgunk, mint befújni magunkat a különböző szúnyogriasztók valamelyikével. Igen ám, de kedvenceink védelméről hogyan gondoskodhatunk igazán hatékonyan? Az egyik lehetséges megoldás a bolha, kullancs és szúnyog elleni nyakörv, ami rendkívül hatékony védelmet nyújt állatainknak. Emellett léteznek még további opciók is, amikkel hatásosan védhetjük meg négylábú barátainkat az élősködőktől.

A kullancsok rengeteg betegség hordozói, így különösen fontos a megfelelő védekezés. Mivel sajnos 100 százalékos módszer nincs, ezért be kell érnünk a meglévőkkel, és jobb, ha mindent elkövetünk a minél tartósabb és teljeskörűbb védelem érdekében.

Tévhitekkel ellentétben a kullancsok nem állnak lesben a fán, hogy orvul ránk ugorjanak és jól megvacsorázzanak. Ennél jóval prózaibb módon megtalálhatóak a fákon, a fűben, néha pedig még faleveleken is. A megelőzés az egyik legjobb védekezés, azaz ha nem megyünk olyan helyre, ahol sok van belőlük. Erre a lakás remek alternatíva, de ki szeretné az egész életét csak a 4 fal között ülve élni, pláne, ha van egy négylábú, sétában bajnok társa?!

Minden séta után körültekintően nézzük át magunkat és a kutyánkat egyaránt. Ha már megtörtént a baj, akkor az élősködőt haladéktalanul el kell távolítani, majd ha ez megvan, alaposan megvizsgálni. Kétség esetén állatorvosnak is megmutathatjuk.

Módjai

Védekezés tekintetében választhatunk néhány módszerből, melyek közül a legnépszerűbb a tablettás, valamint a poros, cseppes lehetőségek, illetve a spray-k. A tablettás variációt érdemes belekeverni a kutya kajájába, mert nem sok eb rajong a szájon át való tabletta bevételéért. Ez biztonságosan használható alternatíva, ami 12 hetes védelmet nyújt bolha és kullancs ellen.

Ha inkább külsőleg kezelnénk a kedvencünket, akkor a rendelkezésünkre állnak a poros, cseppes és spray-s megoldások. Ezeket szerencsére már akár 2 napos kortól is használhatjuk rajtuk, és általában 1 hónapos védelmet nyernek általa.

Ahogy említettük, a legnépszerűbb megoldás a nyakörv, ami véd bolha, kullancs, szúnyog ellen egyaránt. A legjobb, ha már az első perctől megtanulja, hogy viselnie kell a nyakörvet, ami így nem vált ki ellenkezést, és még nem is nézik kóbornak az állatunkat.

Mindig nézzünk utána, hogy melyik a leghatékonyabb védekezési mód a mi esetünkben. Ezekre a kérdésekre a patikákban, webáruházakban meglehetősen hatékonyan és gyorsan választ kapunk, így igenis merjünk kérdezni!

 

(X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...