Szarvasüldözésért őrizetbe vett a rendőrség egy kutyát Kanadában

A vadállomány nyugalmát minden körülmények között fenn kell tartani – ezt minden kutyatartó tudja. Így természetesen nem támogathatjuk, hogy következmény nélkül maradjon Finn esete, aki megkergetett egy szarvast Kanadában. De látni a „rosszkutya” arckifejezését a jard autójába zárva – minden bűnt megér.

 

Reid Thomson és barátnője éppen túrázni voltak kutyájukkal, Finn-el az Ontario tartománybeli Kenorában. Akkor és ott azt a megfontolatlan döntést hozták, hogy elengedik az ebet a pórázról. Finn abban a pillanatban érdekes, a széllel érkező illatot fogott, majd fogta magát és ő is elszelelt.

Teljesen figyelmen kívül és maga mögött hagyva gazdái könyörgését, Finn elhagyta a helyszínt és izgalmasabb terület felé vette az irányt. Fél óra leforgása alatt teljesen nyoma veszett, de nem sokkal később Reid-hez befutott az a hívás, amit egyetlen gazdi sem kíván magának soha: kutyáját letartóztatták!

Az Ontario Tartományi Rendőrség kereste – rögtön tudta, hogy kutyája keverte magát valamilyen slamasztikába. – Arról tájékoztattak, hogy Finn okozott némi káoszt, ahogy egy szarvast üldözött az úton, keresztül egy kórház területén majd vissza az útra. Később egy kicsit összezavarodtak, keresztülmentek egy védőkorláton, majd rá a jégre… Ott aztán a szarvas meglógott, Finn pedig feladta a hajszát – számolt be a rendőrség hívásáról a kétségbeesett gazdi.

A jard „őrizetbe vette” az ebet, begyűjtésekor elmagyarázták a tulajdonosnak, miért is fontos, hogy egy szófogadatlan kutya pórázon maradjon. Amíg egyeztettek, Reid lánya, Emme készített egy fotót a bűnösnek találtatott ebről, ahogy a rács mögött várja az ítéletet. Gazdája szerint, habár bűnbánóan nézett ki abban a környezetben, teljesen büszke volt magára az egész üldözésért, csak amiatt nem volt boldog, hogy elkapták a zsaruk.

Mondanunk sem kell: Finn felrobbantotta az internetet. Rövid időn belül többszázezer like-ot gyűjtött össze, és a képhez fűzött kommentek is zseniálisak. Akármilyen rosszul is tette a szarvasvadász, amit tett, a képet megérte látni. Reméljük, rendes kosztot kapott és a rendőrök is kesztyűs kézzel bántak vele.

 

Ha még szeretnél nevetni:

Bűnös kutyák – TOP 10

Itt vannak az újabb szánom-nem bánom ebek

És ilyen, amikor kutyád igazán rossza arc

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: lifewithdogs

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...