Szívszorító látni, ahogy egy nő kidob egy kutyát az autóból – de a felvételnek köszönhetően letartóztatták

Mindig összeszorul az állatszerető emberek szíve, ha azt látják, hogy valakit semennyire nem érdekel egy állat biztonsága, érzései. Pár napja egy Missouri-ban élő férfi házán lévő kamera rögzítette, ahogy egy nő megáll az autójával, kidob belőle egy kutyát a nagymelegben, majd tovább hajt. A kutya számos égési sérülést szenvedett a mancsán, ahogy egy ideig a kocsi után rohant, mire a seriff helyettes megtalálta. De a felvételnek hála meglett az elkövető.

 

Glenn Blake háztulajdonosnak köszönhető, hogy kamerája éppen jó helyen rögzítette az eseményeket, amelyet mindenki, aki szereti kutyáját, nehéz szívvel néz végig. Egy nő épp az ő háza előtt fordult meg az úton, de az irányváltás közben megállt, kinyitotta a csomagtartót és egy kutyát engedett ki rajta. Az eb nem sejtett semmit – miért is tette volna – elkezdett szaglászni.

Ekkor a nő azonban beült az autójába, és egyszerűen elhajtott. Ezután jött az igazán szomorú jelenet, mikor a magára hagyott állat az autó után eredt. A többi részlet nem látszik a videón, de az eb sérüléseiből ítélve jó ideig próbálhatta utolérni kegyetlen gazdáját. Glenn fogta magát és amint meglátta a videót, kitette a közösségi oldalakra, hátha ezzel azonosítani tudja majd az elkövetőt.

Leírta a részleteket, hogy hol történt az eset, hogy legalább a kutyát megtalálják, hiszen aznap ráadásul 35 celsius fok meleg volt. Értesítette a helyi seriff hivatalt, és a seriff helyettes azonnal megkezdte a kutya keresését. Minden szomszédot kikérdezett, és hamarosan – 3 mérföldre az esettől megtalálta a gyenge állatot. Teljesen ki volt száradva és számos égési sérülést is szerzett a mancsain. Állatvédők segítségével ellátták és hamarosan már ideiglenes befogadók vigyáztak rá.

Nyomozást indítottak az ügyben, hiszen több szempontból is bűncselekményt követett el a nő: magára hagyta az ebet nem gondoskodva testi épségéről és biztonságáról, elhanyagolta, hiszen hagyta, hogy ilyen melegben magára maradjon víz nélkül és mancsai is megsérüljenek, amely együtt kimerítik az állatkínzás fogalmát.

Alig pár nap alatt az internetnek köszönhetően azonosították a nőt, és a Greene Megyei Seriff Hivatal le is tartóztatta az emberek legnagyobb örömére. Természetesen a nő ártatlannak minősül, amíg be nem bizonyosodik bűnössége. A kutya szerencsére gyorsan gondoskodó kezek közé került, ahol remélik, hamar túljut a traumán, és új otthonra lel.

 

Emberek:

Túlélte a kutya, akit egy román férfi vonszolt kocsija után kötve

18+ Felháborító felvétel egy magyar rendőrről, aki ököllel boxolt be egy állatot a rendőrautóba

Szívszorító felvételen rohan a kutya az autó után

Utánfutóhoz láncolva vitte kutyáját az autópályán

Új családja kárpótolja az út szélére kitett kutyát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: lifewithdogs

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...