Saját KB bal
Saját KB jobb

19 kutyát zsúfoltak össze egy olasz autóban, hogy papírok és oltások nélkül kivigyék őket az országból

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak viszonylag gyakran van dolga a kutyacsempészekkel, sajnos gyakrabban, mint kellene. Kísértetiesen hasonlít részleteiben a sztori az előzőre: most újra a lenti rendőrök fogtak el ismét egy olasz férfit, aki 19 puli jellegű kutyát próbált átvinni kocsijában a határon papírok, oltások és megfelelő ellátás nélkül. Állatkínzás ügyében indult nyomozás.

 

Alig három hónapja számoltunk be róla, hogy a zalai rendőrök egy 26 éves és egy 33 éves olasz állampolgárságú férfit tartóztattak le. Akkor a jármű rakterében, papírdobozban valamint mobil kutyaboxban 22 francia buldog fajtájú kutyát – köztük néhány hetes kölyköket – találtak. A gyanúsítottak az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállították. A Magyarországon vásárolt ebeket a férfiak Olaszországban akarták tovább értékesíteni.

Most az eset minden részletében megismétlődött, sőt, még az elkövető kora is stimmel, és az akkori és a mostani rendőrségi közlemény is szinte szóról szóra megegyezik.

A lenti rendőrök most is egy 26 éves olasz állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt. A járőrök május 7-én Tornyiszentmiklóson, egy Alfa Romeo típusú gépkocsi sofőrjét ellenőrizték. A rendőrök a jármű csomagterében 19 puli jellegű, pár hetes kutyakölyköt találtak. A gyanúsított az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, megfelelő ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállította. A Magyarországon vásárolt ebeket a férfi Olaszországban akarta tovább értékesíteni.

A külföldi személyt a lenti rendőrök elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A kutyák további ellátásáról állatvédők gondoskodnak majd.

Úgy látszik, sosem lesz vége… De miért is lenne? Hiszen valaki eladta azokat a kutyákat úgy, hogy sem papírokat nem adott hozzá, sem nem érdekelte, mi lesz a további sorsuk. A kutyakereskedelem virágzó üzlet. Mutatjuk, miért:

Kutyacsempészet – láss mögé és értsd meg, miért ne ajándékozz állatot

Magyar szaporítókról, piacról és csempészekről számol be a külföldi sajtó

Kutyacsempészet-botrány – Magyarország is a célkeresztben

Magyar állatorvost ítéltek el kutyacsempészésért és illegális kereskedelemért Angliában

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: police.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...