Saját KB bal
Saját KB jobb

Minden nap 12 órát vár gazdájára a metró lejáratnál a hű kutya

Több Hachiko-éhoz hasonló történetet hallani a világból, és aki egész nap a kertben, a lakásban vagy maga mellett tartja kedvencét, annak fura lehet egy, az utcán egyedül lévő állat. A most bemutatott Kínában élő hűséges eb napi 12 órát vár gazdijára a metró bejáratnál.

 

Xiongxiong fantasztikus kort él meg, már 15 éves. Mostani tulajdonosánál hét-nyolc éve él Délnyugat-Kínában, és annyira kötődik hozzá, hogy minden nap elkíséri a metró állomásra, mikor a férfi munkába megy.

De hűséges természete nem merül ki ebben: miután gazdija lemegy a metróba, Xiongxiong lefekszik, és egész nap ugyanazon a helyen marad, nagyjából 12 órán keresztül.

Amióta gazdijával él, így tesz, szerencsére soha semmi baja nem esett. Sokan ismerik történetét, és szándékosan látogatják, hogy minden rendben van-e vele. Elfogadja a közeledő emberek kedves szavait, simogatását, de soha semmilyen ételt nem fogad el senkitől.

Természetesen kinézetéről és viselkedéséről is szinte mindenkinek a japán híresség, Hachiko jut az eszébe, aki az 1920-as években élt, minden este az állomáson várta munkából hazatérő gazdáját még több hónappal, vagy egyesek szerint több évvel annak halála után is. A hűséges négylábú története legendává vált, melyet több filmben is feldolgoztak. A tiszteletére készült, akitát ábrázoló emlékmű Tokió állomásépülete előtt áll.

Xiongxiong nagyon izgatott lesz, ha gazdája feltűnik a hosszú munkaórák után, és boldogan kíséri haza fiatal kutyákat megszégyenítő energiával.

A másik híres kutya történet Greyfriars Bobby skye terrier nevéhez fűződik. Kettesben élt gazdájával, aki minden szerdán elvitte magával ez edinburghi vásárba. 

Pontban egy órakor mindig elmentek ebédelni ugyanabba a vendéglőbe, ahol Bobby kapott egy süteményt. Bobby gazdája 1858-an meghalt. A greyfriarsi templomkertben temették el, ahova kutyákat nem engedtek be, ennek ellenére Bobby a temetési menettel tartott. Pár nappal később a vendéglős megdöbbenve tapasztalta, hogy Bobby a szokott időben ismét megjelent a szokott helyén. A vendéglős megsajnálta, adott neki enni. Ettől kezdve a kutya mindennap megjelent az ennivalóért. A vendéglős egy nap követte a távozó kutyát, és azt látta, hogy átbújik a temető kerítésén, és egyenest a gazdája sírjára fekszik. Később kiderült, hogy Bobby egész nap a síron fekszik, és csak akkor hagyja el, amikor enni megy. 14 éven keresztül őrizte a sírt, mikor 1872-ben meghalt. Ott temették el őt is, a vendéglő előtti kutat pedig a szobra díszíti.

 

Cikkajánló:

Kutyagyász – létezik-e?

Miért marad néhány kutya gazdája sírjánál?

Dżok, a lengyel Hachiko története

Hachiko, a hűség mintaképe

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thestar

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...