Saját KB bal
Saját KB jobb
Juhász Melinda

Merre tovább, állatvédelem? Hiánypótló könyv jelent meg az állatvédelemről

Az állatvédelem jogágakon átívelő jogi környezetének felvázolására és a terület sokszínűségének bemutatására vállalkozott az Állatvédelmi jog című szakkönyv.

Ma már tudjuk, hogy az állatvédelem nem csupán néhány állatszerető ember szabadidős állatmentő tevékenysége, hanem jóval több annál és jóval szélesebb körű társadalmi, gazdasági hatása van. Az emberek védelme ma már elképzelhetetlen az állatok védelme nélkül. A 21. században az állatvédelemnek fenntarthatónak kell lennie, és meg kell felelnie a környezeti, társadalmi és gazdasági követelményeknek is. Az időtálló változások csak ilyen körültekintő nézőpont mellett érhetők el.

Hiánypótló szakkönyv az állatvédelemről

Az Állatvédelmi jog című kötet célja, hogy az állatvédelem multidiszciplináris tudományterületét széleskörűen felvázolja és bemutassa annak sokszínűségét, szerteágazó összefüggésrendszerét és egyben szépségeit. A szerző Dr. Vetter Szilvia PhD. LL.M. állatvédelmi és jogpszichológiai szakjogász, a gazdálkodás- és szervezéstudományok doktora a Nemzeti Állatvédelmi Tanács tagjaként részben alakítója az állatvédelmi jogalkotásnak, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetőjeként, az állatvédelmi szakjogászképzés egyik alapítójaként és a Miskolci Egyetem címzetes egyetemi docenseként az állatvédelmi jog oktatója, kutatója. Az első és egyetlen törvény által létrehozott állatvédelmi alapítvány, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnökeként egyedülálló nézőpontból lát rá az állatvédelem lehetőségeire és kihívásaira.

Merre tovább, állatvédelem?

Az Állatvédelmi jog című szakkönyv bemutatóján 2024. március 27-én, a Károlyi-Csekonics Palotában „Merre tovább, állatvédelem?” címmel egy kerekasztal-beszélgetésre is sor került, mely teljes egészében megtekinthető már online is (link a cikk végén). Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos, Paulovics Anita, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar dékánhelyettese, az „Állatvédelmi jog” című szakkönyv lektora és Vetter Szilvia szerző, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője vettek részt a kerekasztal-beszélgetésen.

A könyvbemutatóról és a kerekasztal-beszélgetésről készült videó teljes terjedelmében az alábbi linken található:

https://www.youtube.com/watch?v=Tfwcpl7dmZI

A könyv megvásárolható többek között a L’Harmattan Kiadó, a Libri, a Bookline és a Líra felületein.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...