Saját KB bal
Saját KB jobb

A kísérteties skót hídról többszáz kutya ugrott már a halálba

A Skóciában található – egyébként csodálatos, ódon hidat csak úgy hívják: az öngyilkos kutya-híd. Hosszú évek óta többszáz esetben ugyanaz történt: a híd egy pontján a kutyák egyszerűen átugorják a kőfalat és levetik magukat a mélybe. Vizsgálták már a helyet szellem- és kutya viselkedési szakértőkkel is, de titkát a mai napig nem tudták megfejteni.

 

A Nyugat-Dunbartonshire-i lakosok imádnak a 19. századi csodálatos híd környékén sétálni, de a kutyatulajdonosok már messze nem ilyen lelkesek, ha ismerik a híd történetét. Márpedig a környéken már egyre többen ismerik, de ez a tudás rengeteg áldozatot követelt.

Még televízió műsorban is szerepelt a furcsa hely, ahol rengeteg négylábú ugrott a halálba. Csak az ’50-es évek óta 50 eb hunyt el ott, ahogy átvetették magukat a kőfalon. 2005-ben fél év alatt öt kutyát vesztettek el itt.

További 600 eb úgy ugrott le a hídról, hogy túlélte az esést, de volt olyan is közülük, aki visszament és újra megpróbált leugrani.

Donna Cooper 2005-ben vesztette el collie-ját a halálos helyen. – Eltört a lába, az állkapcsa, súlyosan megsérült a háta, így az állatorvos úgy döntött, hogy vessünk véget a szenvedéseinek. –

Sokan hiszik, hogy a híd és a mellett álló korábbi birtok, az Overtoun Ház szellemjárta hely, hiszen egyszerűen nincs magyarázat a jelenségre. Még a Megmagyarázhatatlan rejtélyek sorozatban is foglalkoztak az itt történtekkel. Felkértek egy kutya viselkedési szakértőt is, hogy vizsgálja meg a helyet. Dr. David Sands a jelenség egy részét azzal próbálta magyarázni, hogy a kutyák látószögéből nem látszik, hogy mi van a híd kőfalán túl, és a halálos mélység csak az ugrást követően válik egyértelművé, de alapjaiban ő sem tudott magyarázatot adni arra, amik történnek.

A másik teória szerint az ebek a csábító szagok után ugranak, amelyek a híd lábánál élő és rejtőzködő állatoktól származnak. A legtöbb kutyást nem elégítették ki a magyarázatok, és inkább nagy ívben elkerülik a hidat.

 

Cikkajánló:

Ezért válhat különösen veszélyessé az erdei kutyasétáltatás

George különleges betegsége – magában tesz kárt

Szívmelengető fotók egy pekingi kisfiú és egy mentett labrador különleges kapcsolatáról

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: nypost

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...