Saját KB bal
Saját KB jobb

A menhely dolgozói ringatással, lassú tánccal és zenével nyugtatják a műtétből ébredő állatokat

Sokan tapasztalhatták már, hogy műtétből ébredni stresszes lehet egy állat számára. Zavartnak érezheti magát, sőt, félelmet is kelthet benne az átmeneti helyzet. Így a BARCS menhely Baltimore-ban különleges szokást vezetett be: a műtétből ébredő állatok ölben vannak, olykor a dolgozók lassan táncolnak is velük vagy énekelnek nekik.

A tapasztalatok alapján különösen nyugtató hatású a zene és a ringatás, ha állatok épp magukhoz térnek az altatásból. A menhely dolgozói és önkéntesei mindent elkövetnek, hogy zökkenőmentes legyen az átmenet, hogy a sokszor zavarodott állatok minél inkább biztonságban érezzék magukat.

A baltimore-i menhely évente mintegy 11.000 állatot fogad, tehát mondhatjuk, hogy meglehetősen sok a teendőjük. Viszonylag sok helyi önkéntest igyekeznek bevonni a mindennapi feladatokba, akik nem csak a megszokott menhelyi munkákban tudnak segíteni.

– A műtőben mindig szól a zene, így általában nem maradhat el egy kis tánc és ének sem – meséli Bailey Deacon, a menhely szóvivője. – A BARCS működése egy hatalmas siker, mégpedig a szívünk miatt. Bizonyítjuk, hogy egy kis találékonysággal hatalmas dolgok történhetnek, és valóban képesek vagyunk életeket menteni. –

Azon kívül, hogy évente rengeteg állat sorsa fonódik össze a menhellyel, a dolgozók arra is igyekeznek odafigyelni, hogy minden egyes állatnak megkönnyítsék az ottlétet, és olyan időszakot biztosítsanak nekik, amilyen jót csak lehet. – Tudjuk, hogy a menhely nem egy otthon. – Ennek ellenére számos kiránduló projektjük fut, és még több ötlettel igyekeznek lemozgatni a kutyákat, így harcolnak a bezártság ellen. Az altatásból magukhoz térő állatok mellé nem szégyellnek lefeküdni a földre, vagy, ha megemelhető súlyban vannak, ölbe veszik őket, így próbálják kellemesebbé tenni az átmenetet az ébredésbe.

Emellett építettek egy külön kutya játszóteret, ahol jobban megismerhetik az állatok személyiségét, és segíthetnek az egymással szembeni szocializációjukban – ezzel is hozzájárulnak, hogy a legjobb ember – kutya párosokat találják meg.

– Néha annyira egyszerű: mint egy meleg takaró vagy egy szeretetteljes érintés. Sosem fogyunk ki a szeretetből. A dolgozóink elhivatottak és szenvedélyesek a munkájukkal: az állatokkal szemben. –

Ezeket is ajánljuk:

Karosszékeket kaptak a menhelyi kutyák, hogy otthonosabban érezzék magukat a kennelben

A menhelyvezető privát vendégházakat épít a kutyáknak

A vezető állatorvos minden étkezést együtt fogyaszt el az ételt megtagadó kutyával

Nem hagyta, hogy a menhelyen egyedül ébredjen a műtött kutya

(kutyabarát.hu)

Forrás: today
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...