Saját KB bal
Saját KB jobb

A szomorú kutya minden nap ellátogatott patkány barátja sírjához a kertben

Barlow a halálsorról menekült meg, mikor örökbe fogadták. Később a családja tovább bővült: örökbe fogadtak három patkánytestvért is. Az egyikük különleges volt: szőr nélkül született. Pillanatok előtt elválaszthatatlanok lettek ők ketten: a patkány és a kutya. Olyannyira, hogy a rágcsáló halála után Barlow nem találta a helyét.

Barlow magányosan, barátok nélkül élt az utcán, majd menhelyre került, és altatásra várt. Aztán mégis megtalálta a helyét a világban: Liza McKenzie és családja örökbe fogadta.

Később, amikor a kutya már teljesen otthon érezte magát, a család úgy döntött, hogy bővülhet a család. A gyerek egyik tanárának patkánya vemhes lett, és az újszülött rágcsálóknak biztonságos helyre volt szüksége, így őket is magukhoz vették: a három fiú Chippy, Dewey és Mud Truck lett.

Közülük Chippy volt a legkülönlegesebb: míg testvérei rendes szőrrel, ő bunda nélkül született. A család először nem tudta, Barlow és a patkányok hogy fognak egymásra reagálni, így finoman és már korán elkezdték őket összeszoktatni. Ekkor bizonyította be Chippy másodszor, hogy ő valamiben más, mint testvérei.

Már az elejétől kezdve láttam, hogy míg Dewey és Mud Truck óvakodott Barlow-tól, addig Chippy nyílegyenesen hozzá ment – mesélte Liza. Barlow szintén egyre jobban élvezte Chippy társaságát. – Chippy volt az egyetlen a patkányaink közül, aki olyan közel akart lenni a kutyánkhoz, amennyire csak lehetett. Rágcsálta a körmeit, vagy játszott a fülével, Barlow pedig egyszerűen élvezte a közelségét. –

Úgy tűnt, az állatok örökre szóló lelkitársak lettek. De sajnos mivel a rágcsálók élete sokkal rövidebb, így egy idő után sajnos mindenkinek fel kellett készülnie a szomorú elválásra.

Dewey volt az első, majd Mud Truck követte pár hónappal később. Chippy – bár elvesztette testvéreit, de még mindig ott volt neki Barlow – összebújva aludtak, gazdáik biztosak benne, hogy Barlow sokáig tartotta benne a lelket a szeretetével. Sajnos hamarosan azonban Chippy egészségi állapota is romlásnak indult, és bár a kutya társa mindent megtett, hogy jól érezze magát, nemsokára ő is meghalt. (Alább az egyik utolsó videójuk)

 

Liza Abbott McKenzie (@snarkymum) által megosztott bejegyzés,

Aug 4., 2016, időpont: 7:20 (PDT időzóna szerint)

Chippy temetése előtt megengedték, hogy Barlow utoljára megszaglássza lelki társát, hiszen azt akarták, hogy megértse: barátja nincs többé. Ő is ott volt, mikor a kis patkányt egy dobozban eltemették. A család egy kővel jelölte meg a sírhelyét a kertben – testvérei sírja mellett. Azonban nem ez volt a kutya végső búcsúja szeretett barátjától.

Onnantól kezdve, akárhányszor Barlow kiment a kertbe, szinte mindig Chippy sírjánál találtak rá. Az idő múlásával a látogatásai ugyan ritkultak, de gazdái biztosak benne: Barlow megértette, hogy barátja már olyan helyen van, ahogy ő nem tudja követni.

Elveszteni egy barátot senkinek nem könnyű, függetlenül a lábak számától. A család és Barlow sem fogja soha elfelejteni, milyen, amikor két állatfaj között megmagyarázhatatlan és életre szóló kapcsolat alakul ki, amit még a halál sem választhat szét.

 

 

Még több gyönyörű barátság:

A kutya és a bagoly barátsága legalább ilyen szép

Ebédlopásnak indult – csodás barátság lett belőle

Kutya és róka kapcsolat is létezik

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: the dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...