A hirdetésben Iphone-ért cserébe adta volna a kölyökkutyát egy férfi

Egy mindössze 14 hetes kölyökkutyát árult az interneten egy ausztrál férfi, egy telefont kért érte. Az állatvédők sokszor tanácstalanok ilyen helyzetekben. A kiskutyát végül megvették, és azóta új otthonra lelt.

Régóta tudjuk: nem ritka az, ha valaki megunja vagy egyszerűen nem szeretné megtartani a kutyát, aki valahogy hozzá került. Számtalan szívszorító hirdetéssel lehet találkozni – ami sajnos, mint látjuk, nem országfüggő.

Itthon például tavaly még tűzifáért is kaphattunk kifejlett német dogot, de sokszor elképzelhetetlennek tűnő tárgyakért cserébe is lehet már szerezni akár fajtatiszta kutyát is.

Most Ausztráliában került fel a facebook-ra egy hirdetés, amiben egy mindössze 14 hetes kölyökkutyát cseréltek volna Iphone telefonra. Egy helyi menhely, a Brightside Farm Sanctuary vezetőjét, Emma Haswell-t értesítette egyik barátja, hogy egy kutya bajban van.

Az állatvédők előtt nem ismeretlen ez a felállás, de talán ilyenkor a leginkább tanácstalanok: senki sem szeretné, ha az ilyen hirdetők elérjék a céljukat – egyszerre szabaduljanak meg a nem kívánt kutyától és kapják meg a tárgyat vagy pénzt, amit cseppet sem érdemelnek meg.  

– Elszomorít azt a helyzetet látni, amiben ennyire nincs értéke egy szerethető élőlénynek. – fogalmazta meg érzéseit Emma.  – Legtöbbször olcsón vagy ingyen szerzik ezeket a kutyákat, sokszor már túl korán elszakítva őket az anyjuktól, majd pár héttel később meghirdetik őket eladásra vagy cserére. –

Azonnal kapcsolatba léptek az eladóval, egy kisebb összegért végül hajlandó volt megválni a kutyától, akit később Possum névre kereszteltek. Amint a kiskutya biztonságban volt, ideiglenes befogadóhoz került, átesett a szükséges vakcinázáson és ivartalanításon.

Possumnak nem kellett sokáig várnia: egy család hamarosan jelentkezett érte, és azonnal örökbe fogadták. – Most imádják, és ő is imádja új gazdáit. Ők biztosan nem fogják elcserélni egy tárgyra. – mondta Emma.

 

Cikkajánló:

Lepisilte egy kutya – dühében felé rúgott – megbánta, visszament és örökbe fogadta

Az emberek boldogabbak lennének egy örökbe fogadott kutyával, mint a lottó ötössel

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: the dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...