Négy éves kisfiú fizette ki két pit bull örökbe adási költségét

Jaxton Betschart még csak négy éves, de imádja az állatokat. Kedvenc programja a menhely látogatás. Mikor édesapja munkája miatt nem fogadhatott be két pit bullt, akikbe beleszeretett, édesanyja felajánlotta, hogy legyen inkább az őrangyaluk.

Fiatal kora ellenére a kisfiú missziónak tekinti, hogy minden élőlénynek elmondja és megmutassa, mennyire szereti. A család négy mentett kutyával él együtt, akiket Jaxton mind szeret, de kedvenc fajtája mégis a pit bull.

„Teljesen tisztában van a fajta megítélésével, és hogy milyen komoly mentési folyamatnak köszönheti néhány ilyen fajtájú kutya az életét” – meséli az édesanyja, Elyse. – „Az állatvédelem nagy szerepet játszik az életünkben, az enyémben is, és így a fiaméban is szép lassan kialakult az állatok szeretete, tisztelete.”

Amikor csak teheti, fia kérésére Jaxton anyukája különböző menhelyekre látogat kisfiával, amit ő csak úgy nevez: a „Cuki gyárak”. Jaxtonnak fontos, hogy kimutathassa a szeretetét az állatok felé, főleg akiknek nincs saját családja.  

Egyik nap egy új állatmenhelyre mentek, ahol még nem jártak korábban. A kisfiú észrevett egy pit bullt, Penelope-t, és azonnal beleszeretett. Nem sokkal később még egy hasonló fajtájú kutyát is kiválasztott magának: Tank-et.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Könyörgött, hogy fogadják örökbe őket, de sajnos, mivel Jaxton édesapja tengerészgyalogos, a családnak bármikor alakulhat úgy az élete, hogy vissza kell költözniük az édesapa támaszpontjára, ahol tilos a pit bullok tartása. Így az édesanya felelősen úgy döntött, hogy nem vehetik magukhoz a két kutyát. Azonban Jaxton csalódását valahogy fel kellett oldania.

A menhely programja lehetőséget ad arra, hogy a kutyák mellé ún. őrangyalok álljanak: ők fizetik az örökbeadásukkal járó költségeket. Elyse felajánlotta kisfiának a lehetőséget, és a 4 éves gyerek örömmel vállalta, hogy a két kutya „gyámja” lesz.  

Jaxton azonnal haza akart szaladni a zsebpénzéért, de anyukája felajánlotta, hogy „kölcsönadja” neki a szükséges összeget. Így ott helyben a négy éves Jaxton hivatalosan is a két pit bull védőangyala lett.  

Ez a gyermek talán még fiatal, de már most tudja, mit jelent változtatni egy egy állat életén. Érti, mit jelent, hogy az állatok megérdemlik a szeretetet és a törődést, és hála neki, újabb két kutya fogja könnyebben megtalálni az útját egy szerető otthon felé. Mindezt négy évesen.

 

Gyerekek és kutyák további csodálatos történetei:


A kisfiú menhelyi kutyáknak kért ajándékot a zsúrjára

A 12 éves amputált lábú kisfiú háromlábú kutyát keresett maga mellé

Az autista kisfiú képzelt barátai tömegével tölthette a szülinapját

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...