Saját KB bal
Saját KB jobb

Az autista kisfiú képzeletbeli barátai tömegével tölthette születésnapját

Andrew, 14 éves autizmussal élő fiú. A hasonló korú gyerekek nehezen fogadják el őt, így mindig attól tartott, nem jön el senki, ha szülinapi bulit rendez. Így nővére megszervezte neki az év legszuperebb partiját a valósággá vált képzeletbeli barátaival.

Amikor Andrew kisebb volt, nem volt sok barátja, így kénytelen volt kitalálni magának képzeletbeli barátokat – valamiért mindegyikük mopsz volt. Sajnos családja mindig olyan helyen lakott, ahol nem tarthattak kutyát, így sajátja nem lehetett. Ezért Andrew mindent gyűjtött, ami mopszos.

Idén Andrew 14 éves lett, és testvére azon gondolkodott, hogyan ünnepelhetnék meg a szülinapját. Fantasztikus ötletet eszelt ki.

Mivel látta öccse kutya-őrületét, így megkereste a barátaikat és a környéken élőket, hogy aki mopszot tart otthon, eljönne-e meglepni Andrew-t és együtt ünnepelni a szülinapját.

„Az öcsém mindig is nagyon rettegett attól, hogy előfordul az, mikor senki nem jön el a bulijára” – meséli McKenna, a fiú testvére. – „Nagyon érzékeny, összetörné a szívét egy ilyen helyzet.”

A szervezés egy ideig nem alakult jól, 3 nappal a buli előtt még senki nem jelentkezett, akinek mopsza lett volna. Aztán valami mégis történt. Egy Los Angeles-i mopsz mentő szervezethez is eljutott a tervezett parti híre, akik azonnal érezték: segíteniük kell. Saját közösségi oldalukon is meghirdették az eseményt, amire pár órán belül közel 50 ember jelentkezett mopszával együtt.

Andrew nővére nem hitt a szemének, mikor meghallotta a hírt, és szembesült azzal, mennyi jóérzésű ember szeretne segíteni, hogy testvére boldog legyen. De a személyes megjelenés csak a meglepetés egyik fele volt. A világon mindenhonnan megkeresték a családot, hogy ajándékot, üdvözlőkártyát és köszöntő emaileket tudjanak küldeni Andrew-nak.

Először a parkban, ahova a bulit tervezték, 15 mopsz várta a fiút, és ez még csak a kezdet volt. A délután folyamán végül több mint 80 mopsz és gazdája köszöntötte fel Andrew-t a születésnapján, aki egy ideig el sem hitte, mi történik körülötte. Folyamatosan azt kérdezgette, hogy ez a valóság-e. Ült a fűben, és csak nézte, ahogy képzeletbeli barátai végre a valóságban is körülötte játszanak, szaladgálnak. Mindegyikükkel megismerkedett, és mindegyikükhöz volt egy jó szava, egy simogatása.

A család nagyon hálás volt ennek az összetartó közösségnek. Andrew-t nehezen fogadja el saját korosztálya, de az idei szülinapját végül olyan társaságban tölthette, ahol a szeretet az egyetlen nyelv, amit beszélni kell. És ebből egy csepp sem hiányzott.

 

És amikor gyerekek segítenek a kutyákon:

A kislány, aki állatorvosi rendelőnek adományozta szülinapi pénzét

A kisfiú menhelyi kutyáknak kért szülinap ajándékot szülinapi zsúrjára

A kislány és kutyája hátizsákban mentették meg a kecskemamát és gidáját

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...