Tilos lehet ivókutaknál kutyát mosdatni a 8. kerületben

A 8. kerületben új rendeletet terjesztettek elő, amelyben több tiltás mellett az is szerepel, hogy tilos lenne ezentúl a kutyákat megmosdatni az ivókutaknál.

Az Index cikke szerint az indoklásban az áll, hogy erre és a többi pontra a lakók, gyermekek, lakóközösségek védelme érdekében van szükség. A képviselő-testületi ülés csütörtökön lesz, ha elfogadják a rendeletet, akkor június 15-től lesz hatályos.

A városi kutyák élettere láthatóan szűkül, bár mindig némi homály fedi, hogy ki az a többség, akit a többnyire kulturáltan viselkedő kutyák és gazdáik jelenléte zavar. A rendelet tervezete nem tér ki arra, hogy vajon az ivókutak körül kialakult tócsa vagy a néhány szőrszál az, ami a tiltáshoz vezethet. Esetleg az elfogyasztott víz mennyisége is aggasztó lehet, feltételezzük, hamarosan ivási korlátozásokat is bevezetnek majd kedvenceinkre?….

Alternatívaként természetesen egyre több helyen elérhetőek a kutyabarát helyeken kitett itató tálak, illetve a mobil kutyafürdetők, de a probléma megoldása nem a kreatív kutyás megoldásokban rejlik, hanem a békés egymás mellett élésben.

A rendelet további részei sem túl elnézőek, a legjobb rész talán, hogy az a 14. életévet betöltött személy, aki játszóteret, játszótéri eszközt használ – kivéve, amennyiben az adott játszótérre vonatkozó házirend lehetővé teszi az adott játszótéri eszköz használatát –, megsérti a közösségi együttélés szabályát, és kettőszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal vagy ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújtható.

 

Cikkajánlónk:

Senki se tudja, hol ér véget a futtató és hol kezdődik a játszótér Szegeden

Újragondolt Balaton és Szentendre

Újra bajban a Futrinka Egyesület kutyái

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Index
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...