31. a magyar vizsla a tengerentúli népszerűségi ranglistán

Huszonhatodik alkalommal is a labrador retriever lett a legnépszerűbb kutyafajta az USA-ban. A magyar fajták közül a vizsla évről évre egyre jobb helyezést ér el az amerikai ebtenyésztők klubjának szokásos éves listáján – írja a hvg.hu.

Az Amerikai Kennel Club (AKC) az adott évben újonnan nyilvántartásba vett kutyák száma alapján rangsorolja a fajtákat. A lista legelejére eddig kizárólag négy fajta tudott felkerülni: a labrador, az angol cocker spániel, a beagle és az uszkár.

A labrador közülük is magasan vezet: 26. éve áll a lista élén. Az utána következő sorrend a német juhászkutya, a golden retriever, az angol bulldog, a beagle, és a francia bulldog, ez a sorrend már 2015-ben is ugyanez volt.

Ami bennünket sokkal jobban érdekel, hogy a magyar vizsla igen előkelő helyet foglal el évek óta a listán, sőt, egyre javul a pozíciója. Három éve még a 34., tavalyelőtt a 32., 2016-ban pedig már a 31. helyet foglalta el, igencsak ismert és népszerű fajtákat utasítva maga mögé, mint például a szettereket vagy a dalmatát.

A vizsla mellett a többi magyar fajtánk pár helyet visszacsúszott, a puli jelenleg a 159., a kuvasz a 165. és a komondor a 177. helyen áll.

teljes listát itt megnézhetitek.

 

Ezeket is ajánljuk:

A legrondábbnak titulált fajták

Puli nyerte az Egyesült Államok legnagyobb kiállítását

Összefogás a kerekesszékes vizslásért

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: hvg.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...