Saját KB bal
Saját KB jobb

5 év letöltendő börtönt kapott a kutya száját ragasztószalaggal körültekerő férfi

Caitlyn csak számos műtéttel, és nyelve egy részének elvesztésével élhette túl az állatkínzást: egy férfi ragasztószalaggal tekerte szorosan körbe a száját, mert a 15 hónapos kutya állítólag túl sokat ugatott. A férfire most 5 év letöltendő börtönbüntetés vár.

Dél-Karolinában ez a legmagasabb kiszabható büntetés állatkínzás ügyében. Ezzel az ítélettel párhuzamosan William Dodson 15 évet kapott fegyverrel való visszaélésért.

„Próbálok nem gonosz lenni, de bárcsak többet adhatnék” – mondta Markley Dennis bíró, aki a kutya megpróbáltatásait földi pokolhoz hasonlította.

Dodson kilencszer tekerte körbe Caitlyn száját, és láncra kötötte a kertjében még 2015-ben. A kutya egyetlen szerencséje az volt, hogy ki tudott szabadulni a fogságból, de már az élet-halál határán volt, mikor megtalálták az utcán.

A ragasztó elszorította nyelve vérkeringését, az állatorvosoknak 36 órába telt leszedni azt az arcáról.

„Láttam a rettegést a szemében” – mondta Aldwin Roman, a Charleston Animal Society vezetője. – „36 órányi tortúra volt.”

A szervezet folyamatosan tájékoztatta az embereket Caitlyn állapotáról, aki gyorsan a nemzetközi érdeklődés középpontjába került, és egyfajta jelképe lett az állatkínzást túlélő állatoknak. Rengetegen szorítottak a felépüléséért.

15 hónapos volt, mikor ez eset történt. Ma már 3 éves, új családban, boldog környezetben él, de még mindig láthatók rajta a stressz és a szorongás jelei.

 

Ezeket is ajánljuk:

Bébifókát mentett a lány és kutyája 8 állatkínzóval szemben

Az állatkínzás és a családon belüli erőszak szorosan összefügg

Amerikába menekítik a kutyákat Dél-Korea húsfarmjairól

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: BBC
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...