Instagramról a katalógus címlapjára

Biztos ti is találkoztatok már azokkal a fotókkal, melyeken egy kisfiú és a kutyája alszanak elképesztő pózokban. Ők Theo és Beau, akik mára olyan ismertek lettek, hogy katalógus címlapon is szerepelnek, Beau édesanyja, Jessica pedig vállalkozássá alakította róluk szóló blogját. Így alakult a sikersztori.

Jessica Shyba akkor kezdett el blogolni, amikor férjével és három gyerekével együtt New Yorkba költöztek, hogy az édesapa fogorvosnak tanulhasson. Jessica valahogyan tartani szerette volna a kapcsolatot a Kaliforniában élő hozzátartozóival és barátaival, ezért 2009-ben elindította a Momma’s Gone City-t , és képes beszámolókat írt mindennapjaikról. A blog köré pár év alatt szép kis közösség szerveződött és Jessicának már kisebb bevétele is volt a felületből, ám az igazi fordulat akkor jött, amikor a család örökbefogadott egy kölyökkutyát, Theót. – olvasható a socialdaily.com oldalon

Theo és Beau meghódítja a világot

Az alig 7 hetes kutya szinte azonnal összebarátkozott a család legfiatalabb tagjával, Beau-val, akivel állandó szokásukká vált, hogy délutánonként együtt szunyókáljanak. Ez az elképesztően kedves hagyomány felkeltette az édesanya figyelmét, aki először a férjének küldött róluk fotókat, majd rendszeresen elkezdte azokat feltölteni Instagram profiljára is. Jessicának akkoriban nagyjából 5000 követője lehetett a blogja miatt, azonban amint elkezdte használni a #theoandbeau hashtaget és írt a jelenségről blogján, valami megváltozott.

A novemberi posztot követően egyetlen nap leforgása alatt ugyanis felfigyelt a cuki fotókra a média és először a Huffington Post, majd számos más online és offline felület adott hírt a furcsa párról. Igazi virális sikerről volt szó, Jessicát pedig elárasztották az e-mailek, az interjúkérések, a talkshow felkérések és a szponzorációs lehetőségek, Instagram profilján pedig pillanatok alatt 450 ezer követőt talált.

Blogból üzlet

Jessicát meglepte a 15 perc hírnév, ami miatt azt mondja, percek alatt bele kellett tanulnia az internet farkastörvényeibe. Azaz tisztába kellett kerülnie egyrészt azzal, hogy a népszerűséggel nem csak pozitívumok járnak, másrészt pedig el kellett kezdenie foglalkozni szerzői jogi kérdésekkel is. Jessica okosan szakértői csapatot gyűjtött maga köré, ami jelenleg is segíti őt abban, hogy fotóit és egyéb tartalmait ne használják fel engedély nélkül, ugyanakkor előnyös szponzori szerződéseket tudjon kötni. Az édesanya ma már szépen keres a bloggal, kiadott egy mesekönyvet és a híres páros népszerűségét jótékony célokra is használja. A Santa Cruz SPCA-nek ugyanis, ahonnan Theót örökbe fogadták, már több mint 10 ezer dollárt gyűjtött a kissrác és a kutyus segítségével.

Természetes professzionalizmus

A család ma már újra Kaliforniában él, ám nem változtatta meg őket a siker, maximum annyiban, hogy Jessica néha előadásokat tart vagy éppen interjúkra jár és egy kicsit könnyebbek lettek a mindennapjaik. Theo már eléggé megnőtt, de Beau-val továbbra is imádnak együtt szenderegni, a fotók pedig rendre készülnek. Az édesanya olyan ügyesen változtatta hobbiból indított blogját professzionális felületté, hogy megtartotta természetességét, ami miatt továbbra is rengetegen követik írásait, és ami miatt most éppen egy olyan szponzor találta meg, mint a Land of Nod.

A cég éppen Jessica srácainak szobáját alakította át, amikor az új katalógusukon dolgoztak, de sehogy nem tudtak a címlaphoz eredeti, de nem erőltetett képet készíteni. Ekkor jött az ötlet, hogy megkérik az édesanyát, fotózzon neki párat Beau-ról és Theóró, ahogyan szokta. A dolog olyan jól sikerült, hogy nem csak a Land of Nod friss katalógusán kap főszerepet a kisfiú és kutyusa, hanem még páron a jövőben. Jessica mérföldkőnek tekinti az együttműködést, ami miatt már most rengeteg pozitív visszajelzést kapott. Ez sok szempontból az egyik legjobb formája annak, hogy egy bloggert együttműködésre kérjen egy nagy márka, sokan tanulhatnának belőle. És Jessicától is érdemes ellesni néhány fogást, aki elképesztően jól viszi saját brandjét.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: socialdaily.com

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...