Igazi örömfutás volt az idei első Hard Dog Race Base Vácdukán

A hosszú kényszerpihenő után végre újra rajthoz állhattak gazdik és kutyák Vácdukán, ahol szombaton a Hard Dog Race Base futama került megrendezésre.

Új helyszínen startolt szeptember 18-án, szombaton a Hard Dog Race ide első magyarországi versenye. Az őszi szezon itthoni futamát egy csehországi és egy lengyelországi verseny előzte meg. A várakozás óriási volt, hiszen a megszokott tavaszi futamok a járványhelyzet miatt idén nem kerültek megrendezésre. Gazdik és kutyák is lelkesen és kíváncsian álltak rajthoz, hiszen minden Hard Dog Race verseny egy új pályát, új kihívásokat és új kalandokat rejt magában.

Az időjárás kimondottan kedvezett a futamnak, a szervezők pedig idén sem fukarkodtak sem a távval, sem az akadályok számával. A versenykiírás szerint a Hard Dog Race Base futamain a versenyzőknek egy 6 kilométeres pályát kell teljesíteniük, 16 épített- és terepakadállyal fűszerezve. A pálya egy kis extrát is kapott, hiszen végül 8,8 kilométert és 17 akadályt kellett teljesíteniük az indulóknak. Vácduka csodálatos természeti környezetében a versenyzők izgalmas akadályokon át futottak a célig, többek között gumidzsungel, ugráló folyosó, erdei kúszó folyosó, gumikúszó de  víz- és táphordás is nehezítette a távot. A HDR szabályai szerint a kutyát tilos bármelyik akadályba belekényszeríteni, ha a kutya nem tudja, vagy nem akarja teljesíteni a feladatot, a gazdi kiválthatja azt akadálytól függően 30-70 guggolással. Az akadályoknál pályabírók felügyelték a szabályos és biztonságos versenyzést.

Hat láb, két szív, egy büszkeség

A HDR egyik fő hitvallása és célja, hogy a közös kihívás és feladat szorosabbra fűzze a kutya-gazdi kapcsolatot, hogy a párosok közösen egy felejthetetlen napot töltsenek el a versenyen és csodálatos emlékekkel térjenek haza. A versenyeken nincs szintidő, mindenki saját és kutyája tempójában teljesítheti a távot, a célban pedig nemcsak a gazdi, hanem a kutya nyakába is érem kerül. Hat láb, két szív, egy büszkeség – ez a Hard Dog Race.

Felkészül a Hard Dog Race Not Just Run

A következő kutyás futamra a tervek szerint már nem kell sokat várni, hiszen október 30-án a HDR jótékonysági Halloween futama, a Not Just Run kerül megrendezésre, szintén Vácdukán. Ezen a versenyen nem az akadályoké lesz a főszerep, azonban minden megtett méternek komoly tétje lesz. A nevezési díj egy részével a versenyzők ugyanis egy-egy jó ügyet, szervezetet vagy alapítványt támogatnak. Érdemes figyelni a Hard Dog Race közösségi oldalait, ugyanis a 2021-es HDR jótékonysági futam részleteit hamarosan közzé teszik a szervezők.

Gratulálunk a HDR Base 2021 dobogósainak és a futam minden versenyzőjének!

A Hard Dog Race Base 2021-as futamának eredményei:

Egyéni női:

  1. helyezett: Bor-Szeifert Adrienn és Marvel kutyája (49:09)
  2. helyezett: Szabó Veronika és kutyája, Elza (54:11)
  3. helyezett: Soós Fanni és Yoda (54:37)

Egyéni férfi:

  1. helyezett: Schwanner Norbert és Mangó kutya (46:49)
  2. helyezett: Kocsis Dávid, Lupo kutyájával (47:29)
  3. helyezett: Szentpéteri András és Vasco Nero di Perlanera Zazu kutyája (48:43 )

Csapat:

  1. helyezett: Ürömi Duhajdombi Állatotthon – Versenycsapata (2:16:17)
  2. helyezett: Kutyás kutyálkodók (2:27:02)
  3. helyezett: Apex Sports Team (2:27:31)

További információk: www.harddograce.hu

Fotók: Hard Dog Race

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...