A szomszéd 16 éves fiú agyonlőtte a család yorkshire terrierjét, mert kóbor kutyának hitte

Kóbor kutyának nézte – ez volt az indoka annak a 16 éves nagyrévi fiúnak, aki fogta magát, és agyonlőtte a szomszédban élő yorkshire terriert, aki pár percre kiszökött az utcára. Családja is otthon volt, mikor előre megfontolt szándékkal meghúzta a ravaszt.

 

Könnyeivel küszködve mesélte el a baon.hu-nak Bajtay Anita, hogy a háromkilós yorki kiskutyájukat egy 16 éves fiú agyonlőtte pénteken reggel Nagyréven.

A kecskeméti család horgászni utazott a hosszú hétvégére a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyrévre. A család 12 éves kislánya két kutyájukkal az udvaron játszott pénteken reggel, amíg Anita néhány percre bement a lakásba kávét főzni. Miután ismét kiment, azt vette észre, hogy az egyik kutyus eltűnt.

– Kettő vagy három perc lehetett, amíg lefőztem a kávét és mentem ki az udvarra. Akkor láttam, hogy már csak az egyik kutyával játszik a kislány. Keresni kezdtük, rohantunk ki az utcára, de akkor már ott feküdt, a második szomszéd portája előtt, a házunktól mintegy harminc méterre. – nyilatkozta Bajtay Anita a portálnak. Azt is elmondta, hogy a fiú, bár először mindent tagadott, később beismerte tettét a rendőröknek.

A lövést azzal indokolta, hogy azt hitte, egy kóbor kutya sétált az utcában. A vélhetően légpuskából leadott lövés a kutya tüdejét érte, amitől az azonnal elpusztult. A tragédia részeként „mellesleg” Nico egy fajtatiszta, díjnyertes fedező yorkshire terrier volt, így eszmei értéke is igen magas, életének értéke azonban még ennél is többet ért a családnak.

– Mindenhova vittük magunkkal, annyira vigyáztunk rá, hogy még a széltől is óvtuk, a barátaink sokszor rajtunk nevettek, hogy már túlzásba visszük. Olyan volt, mintha a kisbabánk lenne – mesélte zokogva a kutya gazdája.

Amitől még durvábbá válik a történet, hogy a gazdi információi szerint a 16 éves fiú szülei is otthon tartózkodtak, amikor eldördült a végzetes lövés. Elmondta azt is, hogy úgy tudja, a családnak több kutyája és macskája is van, akiket meglehetősen rossz körülmények között tartanak, a kutyák állítólag láncra verve tengődnek.

Az üggyel kapcsolatban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője a baon kérdésére elmondta, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatban a kiskorú elkövetőt a rendőrök elfogták, ellene eljárást indítottak.

Tettéért természetesen a szokásos maximális három évet is megkaphatná, de míg a világ a világ s még két nap, itthon még nem született még ehhez közelítő ítélet sem.

 

Kapcsolódó tartalmainkból:

Miért nem kap valaki letöltendő börtönbüntetést, ha az ügyészség azt kér?

1081 állatkínzási eljárásból mindössze 189 esetben történt vádemelés 2017-ben

18+ Két tragikus állatkínzás pár napon belül – még mindig ezen a szinten állunk?

Az állatkínzás, mint bűncselekmény

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: baon.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...