Saját KB bal
Saját KB jobb

A taiwani család mindenét feláldozza, hogy 3,000 menhelyi kutyáról gondoskodjon

Pokol és mennyország egyszerre, és mindeközben ez a valóság: a több mint 3,000 kutyát ellátó taiwani menhelyet mindössze egy család és pár önkéntes látja el. De látva a küldetésüket egyre több helyi támogató áll mögéjük, és közös erővel fantasztikus menhelyet alakítottak ki. 

A Mrs. Hsu’s Sanctuary 5 éve nyitott meg. Taiwanon hatalmas problémát jelent a kóbor kutyák kérdése. A család csak egész kisszámú kóbor kutyával kezdte, de a számuk egyre csak nőtt. Szerencsére egy jószívű adományozó később biztosított egy nagyobb területet a család részére, így nagyban is folytatni tudták a munkát.

Mára több mint 3,000 kutya él az otthonukban. Angel Wang az egyike annak a sok önkéntesnek, akik segítenek a mindennapi munkában. – Nagyon szeretem a kutyákat, főleg a kóbor állatokat. Mivel rengetegen vannak, gyorsan ez lett Taiwan legnagyobb menhelye – meséli Angel.

Taiwan volt az első ország a régióban, ahol tavaly betiltották a kóbor kutyák elaltatását, hogy ezzel kontrollálják a számukat. Ennek ellensúlyozására a menhelyeken, amilyen ez is, sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek az ivartalanításra, ami egy nagyon üdvözölendő változás.

A kóbor kutyák mellett sok állat kerül a menhelyekre baleset miatt vagy a farmerek által kihelyezett csapdákból, többen súlyos sérülésekkel érkeznek. Számtalan eb él bénulással vagy hiányzó végtagokkal. A menhelyen dolgozik egy állatorvos is, de a komolyabb esetekkel már a helyi állatkórházhoz szoktak fordulni. A menhely saját kozmetikát is kialakított, hogy tudja tartani a tisztasági feltételeket.

A menhelyen végzett hatalmas munkát látva egyre több támogatót tudhatnak maguk mögött, van, aki pénzzel segít, van, aki az építkezésekben vagy a sérült kutyáknak készített kerekesszékekben tud segíteni.

Angel a menhelyen találta meg azt a szeretett kutyát is, akit most maga mellett tudhat. – Már az elején nagyon kedves volt hozzám, állandóan azt szerette volna, ha csak vele játszom. Akárhányszor önkéntesként jöttem a menhelyre, hozzám szegődött és jött velem mindenhova. – Angel tavaly véglegesen örökbe fogadta a kutyát, akit Huei Huei-nek nevezett el, és azóta együtt járnak a menhelyre dolgozni.

Látva az erőfeszítéseiket, egyre több helyi fordul megértéssel a probléma felé, és támogatják a csapatot a küldetésében. Így kell példát mutatni!

 

Taiwan igyekszik lépéseket tenni a fejlődés érdekében:

Ennek a menhelynek is segít az az ezermester, akiről már korábban beszámoltunk: fillérekből készít kerekesszékeket kutyáknak.

Taiwanon a kutyahús fogyasztást is betiltották tavaly

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...