Saját KB bal
Saját KB jobb

Taiwanon mostantól tilos a kutyahús fogyasztása

Taiwan lett az első ázsiai ország, ahol betiltották a kutya- és macskahús fogyasztást, árusítást. A pénzbírság mellett a törvény megszegőjét nevével és fotójával nyilvánosan is megszégyenítik. 

Kedden módosította a tajpeji parlament az állatvédelmi törvényt, így mostantól pénzbírsággal sújtható az, aki árusítja vagy fogyasztja a kutya- és macskahúst.

Ami a 250 ezer tajvani dolláros (2,4 millió forint) büntetésnél is nagyobb visszatartó erő lehet, hogy az elkövető nevét és fényképét is nyilvánosságra hozzák, hogy ezzel szégyenítsék meg tette miatt.

Emellett az állatkínzásért járó büntetésen is szigorítottak: most már 1 év helyett 2 évig terjedő börtönbüntetés és 1 millió helyett 2 millió tajvani dollárig (19,2 millió forint) terjedő pénzbírság róható ki az állatkínzókra.

Sokan nem tudják, de nem kell messzire mennünk, hogy hasonlóról halljunk, és érdemes saját kontinensünket is ugyanilyen szemüvegen keresztül vizsgálni. Ki gondolná Svájcról: Tomi Tomek, az SOS Chats Noiraigue állatvédő szervezet alapítója és vezetője szerint a svájciak mintegy három százaléka eszik titokban kutyát vagy macskát, és ez nem is annyira titok. A macskák Svájc bizonyos kantonjaiban nem hogy ehetők, de a tradicionális karácsonyi menü részei.

A kutyák húsát pedig legtöbbször kolbászokhoz és reuma elleni gyógyszerekhez használják fel. Bár az ország élelmiszer-biztonsági és állat-egészségügyi hivatala nem engedélyezi, hogy kutyát vagy macskát a húsáért vásároljanak, de saját háziállatát bárki megeheti, ami, valljuk meg, legalább olyan rosszul hangzik. A hivatal úgy gondolja, hogy amíg ez ritkán fordul elő, és az emberek nem lázadnak, addig nincs mit lépnie az ügyben.

Szerencsére a hagyományok szerint alapvetően kutyahús fogyasztó tajvani társadalomban is megindult egy átrendeződési folyamat az állatok, mint házikedvencek felértékelődésében.

A későbbiekben foglalkozunk még az egyéb országok kutyahús-fogyasztási problémakörével.

 

Ezek is a témához kapcsolódnak:

Amerikába menekítik a kutyákat Dél-Korea húsfarmjairól

Kisállatkereskedő volt, átállt az állatvédőkhöz

Elhiszed? Pennsylvaniában törvényes kutyahúst enni

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: independent.co.uk

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...