Fotókon a kutyák és az őszi táj – 3 ok, amiért imádják az évszakot

Nem mindenki rajong úgy az őszért, mint legkedvesebb bundás barátaink, de meg kell hagyni, hogy a szezonnak számunkra is megvannak a pozitívumai.

Míg mi egy csésze forró csokira esküszünk és csodálattal nézzük az őszi ruhába öltözött tájat, kutyáink a lehulló levelek bűvöletében élnek. Íme 3 + 1 indok, amiért a négylábúak egyszerűen megőrülnek az őszért. Lássuk!

#1 Azok a bizonyos falevelek

A legtöbb kutya él-hal az őszi falevelekért, lelkesen szökken egyik kupactól a másikig. Persze a levelek között való hempergés is legalább annyira élvezetes. A vadon termő gombák előszeretettel telepednek meg a falevelek alatt, és mivel némelyik mérgező, jobb, ha vigyáztok!

kutya falevelek ősz

#2 Levélből sosem elég

Nem csak fekhelynek kiváló, kergetni is lehet! Ilyenkor gondolkozik el azon a gazdi, hogy kár pénzt áldozni drága kutyajátékokra, amikor pár száraz falevél vagy egy üreg műanyag flakon is képes extázist okozni.

kutya őszi táj#3 Kellemes séták

Még nincs rettentően hideg és nem is izzasztó a hőmérséklet, ezért az évszak tökéletes hosszabb sétákhoz. Velünk együtt kutyáink is szeretnék kihasználni a kellemesen melengető napsugarak erejét, és állítólag imádják az őszi illatokat.

őszi kaland

+1

Szeretik a sütőtököt, aminek ráadásul számos pozitív hatása van: segít eltüntetni pár felesleges kilót, jót tesz a bőrnek és a bundának, és kutatások szerint antioxidáns tartalma miatt fogyasztása hasznos a rák megelőzésében.

kutya és sütőtökForrás: www.vetstreet.com
Képek: Unsplash

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...