Saját KB bal
Saját KB jobb
lawyersforcompanionanimals.com.au

Az állatkínzás szövetségi bűncselekmény lesz az Egyesült Államokban

Ez a legsúlyosabb jogi kategória ami az USA-ban létezik.

Egyhangúlag elfogadta az Egyesült Államok képviselőháza azt a törvényjavaslatot, mely az állatkínzást a „felony” vagyis szövetségi bűncselekmény kategóriába sorolja. Többek között ebbe a jogi kategóriába tartozik a gyilkosság és a nemi erőszak is.

A PACT Act (Állatkínzás elleni törvény) javaslat benyújtója, Vern Buchnan képviselő volt, akit mind a demokrata mind a republikánus képviselők is támogatnak. Amennyiben a Szenátus elfogadja a javaslatot, az állatkínzókat ezentúl államhatárokon keresztül fogják üldözni és súlyos börtönbüntetésre számíthatnak. Tehát a törvény teljes szigorával fognak lesújtani rájuk.

A jelenlegi szövetségi törvény csak a kutyaviadalok szervezését bünteti, azt is csak akkor, ha arról felvétel készül és az terjesztésre kerül. A PACT Act megszavazása után a verés, égési sérülés vagy fulladás okozása és az állatok szexuális zaklatása is szövetségi bűncselekmény (állatkínzás) lesz.

Arról még nincs hír, hogy mikorra tűzték ki a Szenátus szavazását, így azt sem lehet tudni, mikortól fog életbe lépni a törvény.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: CNN

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...