Saját KB bal
Saját KB jobb

Hősünk ismét Joaquin Phoenix, aki saját kezével mentett meg egy borjút és anyját a vágóhídról

Joaquin Phoenix egy nappal azután, hogy elnyerte az Oscar díjat és megindító beszédet mondott az állatok védelmében, ölben mentett ki egy borjút egy szarvasmarha telepről.

E-mailben adott ki nyilatkozatot Joaquin Phoenix és a Los Angeles Animal Save szervezet arról, hogy Phoenix tevékenyen együtt dolgozott velük egy borjú és az anyja megmentésében. A két állatot a Manning telepről mentették, mely egy olyan „klasszikus” szarvasmarha telep, ahol az állatokat nemcsak a tejükért fejik, de a húsukért le is vágják. A két állat a Liberty és Indigo neveket kapták.

Pozitív párbeszéd a telepen

A telepen tett látogatásról videofilm is készült, melyből kiderül, hogy a színész hosszasan és sokáig beszélgetett a telepe vezetőjével. Érveket és ellenérveket sorakoztattak fel a vágóhíd működésével kapcsolatban. A színész így nyilatkozott a találkozóról:

„Soha nem gondoltam, hogy egy vágóhídon fogok barátságot kötni a telep vezetőjével, de Anthony-val (a Manning Beef elnöke) találkozva meg tudtam neki nyitni a szívemet és rájöttem, hogy sokkal több közös van bennünk, mint gondoltam volna. Az ő segítsége nélkül Liberty és Indigo ugyanolyan szörnyű halált halt volna, mint a többi állat a telepen. Tovább folytatjuk a küzdelmet a többi állatért is, de időt kell szakítanunk az ilyen kis győzelmek megünneplésére és elismerésére is. ” 

Joaquin így folytatta: ” Azt remélem, hogy miközben figyeljük majd, ahogy Indigo felnő az anyja mellett a Farm Sanctury-ban, mindig emlékezni fogunk rá, hogy a barátságok a legváratlanabb helyeken is ránk találhatnak. Nem számítanak a köztünk lévő különbségek, a kedvességnek és együttérzésnek kell meghatároznia a dolgokat és történéseket körülöttünk.”

Az elmúlt hetekben a színész folyamatosan szerepel a médiában világszerte. Szinte az összes megjelenését az állatvédelemnek szenteli. Kezdve az Oscar-díj beszédétől, mely inkább szólt az állatokról és a veganizmus fontosságáról, mint a színészi képességeiről vagy pályafutásának egyik legkiemelkedőbb díjáról. Emellett részt vesz a klíma változással kapcsolatos megmozdulásokon is, nemrég együtt tartóztatták le Jane Fondával egy tüntetésen. A londoni BAFTA díjátadó gála előtt pedig szintén állatvédelmi megmozdulást szervezett.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: youtube, onegreenplanet.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...