Saját KB bal
Saját KB jobb

Bot kölcsönzőt készített egy gazdi a futtató kutyáinak

Ahogy írom az első sorokat ehhez a cikkhez, már hallom is a kedves olvasó gondolatait: Juuj ilyet mi is szeretnénk! Egy igazi kincses dobozt, egy bot kölcsönzőt a futira!

A tökéletes bot

Tegye fel a kezét, aki még nem barangolt a parkban a tökéletes botot keresve. A tökéletes bot nem túl rövid, nem túl hosszú – nehéz centiméterben meghatározni, hiszen kutya mérettől függ. Elég vastag és erős, de nem túl vastag és nehéz. Nincsenek rajta kiálló cuccok, semmi tüske vagy csonk, a végei nem túl hegyesek, tökéletesen puhára vannak törve. Az lenne a legjobb ha vágva lennének, véletlenül se álljon ki belőle szálka. A tökéletes bot viszont a földön hever, a vihar vagy a szél törte le a fáról és nem a gazdi tördeli az ágakat, pláne nem esik neki fűrésszel, hogy egy jó kis játékot találjon a kutyájának. Az ilyen bot igazán különleges kincs. Nem tudom ki, hogy van vele, de nálunk egy tökéletes bot nagyobb örömöt és boldogságot tud okozni, mint a legdrágább Chuckit labda

Kincsesdoboz a parkban

Úgy látszik a világ összes gazdija kereste már a tökéletes botot, sőt olyan megoldás után is kutattak sokan, mely megkönnyíti a gazdik és a kutyák dolgát is ebben a fontos kérdésben. Így pattant ki egy fantasztikusan kedves ötlet Andrew Taylor fejéből, mégpedig a „bot kölcsönző” vagy ahogy ő nevezte el „Stick Library” (bot könyvtár, mely a kölcsönözhetőségre utal).

Az 59 éves kutyatulajdonos, hobbi barkácsoló doboza tele van tökéletes botokkal, a gazdik csak odalépnek, kiválasztják a kutya méretének megfelelőt és már játszanak is. Játék végén pedig megy vissza a bot a dobozba, merthogy annyira tökéletes, hogy többször használható.  Hát nem fantasztikus? 

Andrew Taylor kutyája imád botokkal játszani, így a gazdi pontosan tudta, mekkora kincs egy jóféle bolt. Fák metszése közben aztán arra lett figyelmes, hogy rengeteg kincset lehetne felhasználni a levágott ágakból, amit minden kutya élvezhetne a parkban. Ezért aztán nem volt rest összeszedni a legjobb darabokat, bevitte műhelyébe és tökéletesre faragta őket. Lekerültek a zavaró kis ágak a botokról, a szálkák s minden olyan dolog ami sérülést okozhatna. Az alábbi videón láthatjátok az egész procedúrát:

A bot kölcsönző kihelyezésekor aztán kisebb ünnepséget csaptak a kutyafutin, mindenki örült és nagyon hálás volt a találmányért. Andrew közben híres lett, egy rakás tévé csatorna készített már vele interjút és a világhálón is egyre terjed találmányának híre.

Hajrá vállalkozó szellemű, barkácsoló gazdik, várjuk az első magyar bot kölcsönző avatásáról készült képeket!

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók: cesarsway.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...