Saját KB bal
Saját KB jobb

A pillanat, amikor egy mentett bikát életében először engednek szabadon

A szarvasmarha bikát évekig tartották szorosan megláncolva, mozgatni is alig tudta a fejét. Egy állatmentő csapat azonban segítségére sietett és egy egészen új életre kapott esélyt.

Egy osztrák házaspárnak köszönheti Bandit, a szarvasmarha bika az életét és szabadságát. A Michael Aufhauser és Irene Florance által alapított Gut Aiderbichl menhely  olyan haszonállatok  mentésével és elhelyezésével foglalkozik, akiket az élelmiszeripar a végtelenségig kizsigerel, szenvedéssel és fájdalommal élik életüket.

5600 állatról gondoskodnak

A házaspár nem állt meg egyetlen menhelynél, ma már Németországban, Franciaországban és Svájcban is üzemeltetnek állatmenhelyeket, összesen 5600 állatról gondoskodnak nap mint nap önkéntesek, lelkes segítők és adományozóknak köszönhetően.

A haszonállatok mentésével és egyáltalán az életükkel, sorsukkal nem sokan foglalkoznak. Éles a vita a húsevők és vegetáriánusok között arról, hogy egy igazi állatvédő miért tesz különbséget házi kedvenc és haszonállat között, hiszen mindketten élő, érző lények. A haszonállatokról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nincsenek érzéseik, nem kommunikálnak az emberrel és a természet rendje, hogy az ember húst eszik. Ezzel nyugtatjuk lelkiismeretünket és nem nagyon nézünk oda, ha vágóhídról vagy csirkegyárról tudósítanak állatvédők.

Nézzétek meg ezt a videót Banditról, a bikáról, akiről életében először veszik le a láncokat és döntse el mindenki, vajon más szemmel kell-e nézni haszonállatainkra, mint házi kedvenceinkre.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: youtube

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...