Igazságot Teddy-nek: hamarosan kezdődik a Fülöpéhez hasonló kanadai tragédia tárgyalása

Annyira kísérteties a párhuzam, ami a két ügyet kíséri, hogy úgy érezzük, érdemes beszámolnunk róla, mert közel érezzük a szívünkhöz két ártatlan kutya ilyen különlegesen összefonódott sorsát. Teddy halálának körülményei teljesen megegyeztek kis országunk Fülöpével. Most Kanada is elérkezett a demonstráció szakaszába, hogy szigorúbb büntetést kapjanak a bűnösök.

 

Ahogy itthon is, úgy Kanadában is úgy terjedt el Teddy halálhíre, mint az egyik legdurvább eset, amit valaha állatvédők láttak. Korábban már beszámoltunk a tragikus történetről, amelyben a kanadai Duncan városában egy házaspár úgy tartotta kutyáját, hogy nyakát szinte átvágta nyakörve, feje feldagadt, sem enni, sem inni nem tudott. Sajnos ez az állat pár nappal a megmentése után feladta, így neki is már csak utólag tud majd elégtétellel szolgálni az igazságszolgáltatás.

Az ügy mellett felszólalók most léptek az útnak abba a szakaszába, ahol a magyar állatvédők is jártak már, mikor Fülöpért kellett felszólalni: a kanadaiak sem akarják a véletlenre bízni a döntést, így már most virrasztást szerveztek, hogy felhívják a bíróság figyelmét: követelik az esettel kapcsolatos legszigorúbb ítélet meghozatalát.

„Igazságot Teddy-nek” feliratú pólókban gyűltek össze az állatszerető emberek a Vancouver-szigeten a bíróság épülete előtt a virrasztásra. A RainCoast Dog Rescue Society alapítója, aki az eseményt szervezte, úgy fogalmazott, hogy 10 éve ment kutyákat, de még egy ilyen horrorisztikus és kegyetlen állatkínzással még nem találkozott.

– Sírtam. Rettenetes volt – meséli Jesse Adams. – Mindenki nagyon átérzi a történet súlyát, és most ezért vagyunk itt. Hogy megmutassuk, hogy valóban törődünk azzal, hogy valami változzon, és nagyobb védelmet kapjanak állataink. –

A mentő csoportok igyekeznek felhívni a figyelmet arra is, hogy rengeteg esetben azért tudnak elsétálni az elkövetők, mert technikailag a törvények nem védik az állatokat – sajnos szívünkből szólnak: Fülöp kínzói pár hónap fogház büntetéssel hagyták el a bíróságot.

Az Igazságot Teddy-nek elnevezésű petíciót, amelyben követelik, hogy az elkövetők valóban a maximálisan kiszabható büntetést kapják, már több mint 100,000-en írták alá, pedig maga az eset is csak februárban történt, ez is mutatja az emberek elszántságát, és azt, hogy Teddy halála ugyanazt jelenti a kanadaiaknak, mint nekünk Fülöp.

Anderson Joe és Melissa Tooshely nevét mára nagyon sokan ismerik Kanadában, ott ugyanis nyilvánosságra hozták az elkövetők személyét. Állatkínzás vádjával szemben kell felelniük, bírósági tárgyalásuk április 3-án lesz. Természetesen aznapra is csendes tüntetést szerveznek a bíróság épülete elé, hogy megmutassák a politikusoknak, a vezetőknek és mindenkinek a közösségben, hogy érdekli őket a döntés, és elvárják a valós igazságszolgáltatást, amit Teddy megérdemel. – Ezt az esetet nem fogják elfelejteni, nem fogják félresöpörni és meg fogják kapni, amit érdemelnek. – mondja a mentőszervezet alapítója.

Teddy előzményeit itt, Fülöp történetét pedig itt találjátok.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: vancouverisland.ctwnews

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...