Saját KB bal
Saját KB jobb

Elhunyt Smiley, a vak terápiás kutya, de öröksége tovább él

Smiley rengeteg ember életét változtatta meg. Pedig saját élete nem indult fényesen: egy kanadai szaporítótelepen született szemgolyók nélkül. Az állatgyógyásznak, akit kiküldtek, hogy altassa el többedmagával, megesett rajta a szíve. Megmentette, és Smiley ezután egész életében másokon segített. Most elment, de valami nagyon fontosat hagyott hátra, amit tovább vihet valaki szintén különleges.

 

Későbbi gazdája, Joanne George akkor állatgyógyászként dolgozott, mikor azt a feladatot kapta, hogy egy kanadai „kölyök gyárban” altasson el 20 állatot az ott élő több mint 80-ból. Kiment a helyszínre, de ahelyett, hogy végrehajtotta volna a megbízást, megszánta az állatokat, így a kollegájával együtt inkább megkezdték az új otthonokba helyezésüket.

Köztük volt Smiley is, aki szemek nélkül valamint egy fajta törpeséggel született. A többi kutya viszonylag könnyedén talált új gazdára, kivéve Smiley-t, akit Joanne maga szállásolt el ideiglenes befogadóként. Ahogy telt az idő, rájött, hogy a kutya már lényegében hozzá tartozik.

Ahogy kezdett hozzászokni új életéhez, a csodálatos személyisége egyértelművé tette, hogy képes lenne másoknak is segíteni. Így új gazdája elhatározta, hogy leteszi vele a terápiás kutya vizsgát. Egy idő után Smiley már olyan népszerű lett, hogy többszázezer ember követte munkásságát.

Smiley végül tavaly októberben hunyt el egy gyors lefolyású rákos megbetegedés után. Gazdája tisztelegve gyönyörű élete előtt egy szobrot állíttat neki, ami a közkönyvtár udvarán kap majd helyet, ahol gyakori vendége volt a gyerekeknek.

Joanne kisfiával elutazott Utah-ba megnézni a készülő alkotást, de előtte beiktatott egy megállót Oregonban, és magához vette a 12 hetes kölyökkutyát addigi ideiglenes otthonából. És hogy ki ő? Smiley-hoz hasonlóan Sunny szintén vakon született, nem kutyának való körülmények között. Amikor Joanne jelezte a mentő szervezetnek, hogy szeretné magához venni, tudták, hogy onnantól kezdve Sunny-nak is fantasztikus élete lesz.

– Úgy érzem, mintha Smiley abban a pillanatban átadta volna a fáklyát ennek a kiskölyöknek. Annyira tökéletes pillanat volt. – meséli Joanne.

 

Ezeket is ajánljuk:

Senki sem jött felolvasni a könyvtárba a terápiás kutyának – az internet kárpótolta

Idősek, vakok és csak együtt fogadhatók örökbe – a hölgy mindhármukat hazavitte

Harley vakként lett terápiás kutya és mindenki szívét megdobogtatja

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: today

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...