A rászoruló idősek az ingyen ebédet a kedvenceiknek adták – a jótékonysági szervezet mostantól az állatoknak is visz ételt

Fantasztikus szervezet kezdett bele fantasztikus kezdeményezésbe: a Meals on Wheels egy nonprofit szervezet, amely 1981 óta szállít ki otthonukhoz kötött idős embereknek meleg ételt. Amikor azt tapasztalták a dolgozók, hogy sok rászoruló ügyfelük a kiszállított ételt inkább kedvencének adja, így mostantól a szervezettől egyre több szállító a háziállatoknak is visz ételt. 

– Sokan azok közül az idős ügyfeleink közül, akik kénytelen otthonuk fogságában egyedül élni, nagyban függnek háziállataiktól, sokszor ők az egyetlen társaságuk, viszont a szűk költségvetésből igazi kihívás kijönni – nyilatkozta Charlie Ring, a Meals on Wheels palm beach-i vezetője. – Az új „állati fogás” elnevezésű programunk keretein belül képesek vagyunk még inkább enyhíteni néhány ügyfelünk terhein, akik annyira szeretik az állataikat. –

Azoknak az időseknek, akik rendszeresen a szervezettől kapják az ételüket, legalább egy negyede tart valamilyen állatot. Sokszor az egyetlen élőlények, akiktől szeretetet, figyelmet kapnak és adhatnak nekik. A legtöbben minden további nélkül feláldozzák a jóllakottság érzését azért, hogy az állatuk jól legyen. Általában kutyát vagy macskát tartanak, de van, akinek madara van – oda madáreleséget szállít mostantól a szervezet.

– A Meals on Wheels azért jött létre, hogy segítsen minőségi életet élni ezeknek az embereknek a négy fal között is. És az, hogy biztonságban és jólétben tudhatják kedvencüket, nagyon fontos része a minőségi életüknek – meséli Debbie Emerick, az önkéntesek vezetője.


Jack Patrick és kutyája, Andy

Jack Patrick egy 73 éves leszázalékolt művész. 7 éves schnauzerével, Andy-vel osztja meg otthonát és minden ételét, amit a szervezettől kapott. – Mit kellett volna tennem? Egyek előtte úgy, hogy ő csak nézi? Azt nem tudnám megtenni. Ő a legjobb barátom! – Szerencsére Jack-nek többé nem kell ilyen döntést hoznia: mostantól minden szerdán egy hétre elegendő kutyatápot is kap Missouri-ban lévő otthonába.

– Ha ezek az idősek háziállatuknak adják az ételüket, akkor ők maguk nem kapják meg a megfelelő tápanyagokat – mondta Keith Greene, a szervezet egyik vezetőségi tagja. – Szóval akkor ez fontos kérdés, amit meg kell oldani. –


Bill Turnage
 

A szervezetet jellemi, hogy olyan önkéntesek dolgoznak benne, mint amilyen Bill Turnage is: amikor az egyik, Warrensburg-ban működő egység nem tudta tovább fizetni a sofőrjeit, és így nem tudta volna kiszállítani az ételeket a rászorulóknak, akkor a már maga sem fiatal Bill ingyen vállalta a munkát a továbbiakban. Egyetlen célja, hogy ne hagyja cserben az idős embereket és házikedvenceiket, akik számítanak rájuk.

 

Cikkajánló:

A gazdik több mint a fele inkább van kutyájával, mint saját barátaival

Receptre írnák fel a kutyát az időseknek

Könnyekben tört ki egy férfi, miután egy dugóban megismerkedhetett a terápiás kutyával

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: lifewithdogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...