Mumifikálódott a kutya egy fatörzs belsejében, aki egy állatot üldözve szorult be

Egyszerre fantasztikus és horrorisztikus: valószínűleg a kutya akkor szorult a fatörzs üregébe, mikor egy állatot üldözött egyre beljebb a lyukon. Georgia-i favágók találták még 1980-ban, 20 évvel korábban történhetett az eset.

Szomorú látni a fába szilárdult sorsot: az utólag Stuckie-nak elnevezett kutya valószínűleg a ’60-as évek elején szorulhatott be a fa odvába, miután egy állatot üldözve majdnem 9 méter magasságba felkúszott. Olyannyira szűk járatba préselte be magát egyre feljebb és feljebb, hogy egyszerűen nem tudott kijutni.

1980-ban georgia-i favágók találtak rá a láthatóan hatalmas borzalmakat átélt állatra, és a leletet a Southern Forest World múzeumnak ajándékozták.

A fában lévő csersav konzerválhatta a testét, azért maradt meg ennyi év után is ilyen jó állapotban. A múzeum vezetője, Bertha Sue Dixon vizsgálta meg az épségben maradt testet. – Mivel vadászkutya volt, így feltételezhetjük, hogy egy állatot üldözött, aki a fa belsejébe menekült előle, Stuckie viszont oda is bátran követte. – Sajnos a gazdáinak olyan magasságban, ahova a kutya felpréselte magát, esélye sem lett volna megtalálni és kiszabadítani, így szegény Stuckie örökre a fa foglya maradt.

 

További érdekességek a nagyvilágból:

Négy kóbor kutya őrizte barátja holttestét a forgalmas úton, miután elütötték

Új családja kárpótolja az út szélére kitett kutyát

9000 éves leleteket találtak pórázon lévő kutyákról

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
Fotók: cover images
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...