Élő adásban égette le gazdáját a kutya, aki elvileg vegetáriánusként él egy ideje

A vegetáriánus étrendre való áttérés a házikedvenceknél nem újkeletű jelenség: van, aki etikai kérdésként kezeli, és van, aki egészségügyi előnyökkel magyarázza döntését. Egy hasonló elvek szerint nevelt husky azonban gyorsan kínos helyzetbe hozta a gazdáját: élő adásban volt, amikor választania kellett két kikészített étel közül.

 

Gazdája idén nyáron kezdte el zöldségekkel és húsmentes kutyatáppal etetni kutyáját, miután a nagymelegben Storm elutasította az akkor még húsban gazdag eledelét.

Tulajdonosa egyébként sem nem vegetáriánus, sem nem vegán. Elfogadott egy tv műsor felkérést, a This Morning show élő adásába kaptak meghívást, ahol a téma az volt, hogy vajon egy kutya lehet-e vegetáriánus. Majd a husky-t egy gyors tesztnek vetették alá, hiszen tulajdonosa állította: kedvence már elutasítja az ilyen fajtájú ételeket.

Storm-nak, a vegetáriánus husky-nak felcsillant a szeme a feladatra és a potya ételre, és azonnal a tálak felé vette az irányt. Ráadásul gazdáját a rákvörös színig pirítva egy másodperc töredéke alatt döntött a hús alapú étel mellett – a sok ínycsiklandó zöldséggel szemben.

Gazdája azzal magyarázta a jelenséget, hogy mostanra a hőmérséklet drámai módon lecsökkent, valószínűleg ezért döntött kutyája újra a húsban gazdag finomság mellett. Később Scott Miller állatorvos is helyet kapott a beszélgetésben, aki elmondta, hogy mivel a kutyák mindenevők, ezért az étrend ilyen egyirányú megváltoztatása ellentétben áll az ebek természetes választásaival.

A műsort követően sok támadás érte a hölgyet, a szélsőségesebb gondolkodásúak állatkínzónak minősítették, bár a legtöbben inkább csak kinevették. A bizonyítékok egyébként azt mutatják, hogy a kutyák élhetnek egészségesen egy vegetáriánus étrend mellett is, amennyiben megkapják a szükséges tápanyagokat – de az, hogyha választhatnak a hús és a zöldségek között, akkor mit választanak, az egy másik kérdés.

A hölgy végül úgy kommentálta az eseményeket, hogy Storm érdeklődését tényleg sokkal inkább felkeltette a hús, mint a zöldség, és mintha boldogabb lett volna a választásától, így valószínűleg visszatér a hús alapú etetéshez. – Ha valóban ez az, amire szüksége van, akkor ilyen formában újra fogok neki adni – nyilatkozta Lucy, a kínos helyzetbe hozott gazdi.

A változatos étrendet egyébként szinte kivétel nélkül minden táplálkozási szakértő támogatja, számos olyan zöldség és gyümölcs van, amit egyes kutyák kifejezetten szeretnek, de érdemes odafigyelni azokra az ételekre is, amelyek veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre, vagy etetésük egyenesen tilos. A lényeg mindig a tudáson, a mértéken és az arányokon van.

 

Még több cikk táplálkozás témában:

A nyolc legegészségesebb zöldség és gyümölcs, amit kutyádnak adhatsz

Javaslat született, hogy a los angeles-i menhelyi kutyák térjenek át vegán étrendre

Vega kutya, hát micsoda hülyeség ez?

Rosszul szerepelt a holland teszteken a nyers etetés

Mi az a BARF?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...