Újra bajban a Futrinka Egyesület kutyái

Nem zárult le a Futrinka Egyesület kálváriája. Múlt héten már beszámoltunk róla, hogy a rendőrség elszállíttatott 8 kutyát, mert a közeli lakóparkban élőket állítólag zavarta az ugatás. Pár napja újabb 8 rendőr jelent meg az egyesület telephelyén. Mikor az egyesület elnöke számon kérte őket, hogy miért jöttek, akkor a közterület felügyelő közölte, hogy a határozat alapján a területen tilos kutyát tartani.

Mire az egyesület elnöke kiért, a 8 rendőr, a polgárőr és a közterületfelügyelő már a helyszínen volt, utóbbi épp a kutyák mikrochip-jét ellenőrizte. A korábbi határozatra hivatkoztak, ami alapján két hete már el is szállítottak 8 kutyát, az egyesület ekkor feljelentést is tett.

Az elnök kérdésére a közterületfelügyelő elmondta, hogy a határozat alapján a területen tilos kutyát tartani, bár állítólag a korábbi döntés nem erről szólt, hanem arról, hogy a lakóparkot zavarja a kutyák ugatása. A közterület felügyelő elkérte az elnök személyes okmányait, aki jogi képviselő javaslatára megtagadta iratai átadását.

„Erre a közteres megfenyegette, hogy a telephelyen kívül várakozó rendőrök segítségét fogja kérni az igazoltatásban. Erre elnökünk azt a választ adta, hogy nekik szívesen igazolja magát. A közteres kérte a rendőrök segítségét, akik megtagadták az igazoltatást” – olvasható az egyesület közösségi oldalán.

Az egyesület elnöke megkérdezte a 8 rendőrt, hogy miért kell ennyi ember egy közhasznú szervezet másodszori ellenőrzéséhez, mikor az állatkínzók felkutatására alig van kapacitás. A rendőrök, akik a területre nem léptek be, állítólag annyit válaszoltak, hogy ők az önkormányzat utasítására jöttek ki bűncselekményt és szabálysértést megelőzni. Más választ nem adtak, de végig felvételt készítettek.

Az egyesület most az újabb döntést várja, és azt latolgatja, vajon valóban a kutyák zavarják a közelben élők nyugalmát, vagy más ok van a háttérben, például a terület.

A Futrinka Egyesület végzi egyébként a magyar vizsla fajtamentést is, az egyik magyar fajtáét, amit nemrég hungarikummá minősítettek.

 

 

Keresd meg honlapunkon, hol van hozzád legközelebb menhely vagy állatvédő szervezet.

 

 

(Kutyabarát.hu)

A vizsla fotó illusztráció!

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...