Saját KB bal
Saját KB jobb

Senki se tudja, hol kezdődik a futtató és hol végződik a játszótér Szegeden

Szeged – Egymás mellett kapott helyet a játszótér és a bekerítetlen kutyafuttató. A megkérdezettek nem örülnek annak, hogy a póráz nélkül szaladgáló kutyák szabadon jutnak át a játszótérre – írja a Délmagyar.hu.

A panelek által közrefogott füves területen az a furcsa helyzet alakult ki, hogy míg az egyik oldalon több tábla jelzi, hogy az az önkormányzat által kutyafuttatásra kijelölt terület, onnan húsz méterre, közvetlenül a homokozóval és mászókákkal felszerelt játszótér mellett már olyan táblákat szereltek fel, ami tiltja a kutyák sétáltatását. Azt viszont nem tudni, meddig tart a kutyafuttató, azaz meddig szabad póráz nélkül szabadon engedni a kutyákat, mert nincs egyértelműen kijelölve a határa.

 „Tudok a problémáról, érkezett ezzel kapcsolatban panasz hozzám is. Alkalmasabb lenne kutyafuttatónak a Gáz utca és a Makkosházi körút közti terület, de ott szoktak táborozni a vándorcirkuszok és a mobil vidámparkok” – mondta el Tóth Károly. A körzet önkormányzati képviselőjétől a Délmagyar munkatársa megtudta, a megoldás az lesz, hogy néhány héten belül megszüntetik a kutyafuttatót a tömbbelsőben. Helyette ott lesz a Dugonics temető mögötti nagy terület, ami mellett nincs játszótér. Emellett a Gyöngyvirág utcai bekerített kutyafuttatót duplájára bővítik, amelynek már megvan a fedezete – tette hozzá a képviselő.

Az itt élők szerint, ha több kutya jön össze, a játék hevében átszaladgálnak a játszótérre és a mellette felállított szabadtéri kondiparkba is, ami zavarja a kisgyerekek játékát, szüleiket és a kondizókat. Nem beszélve arról, hogy akadály nélkül elvégezhetik a dolgukat bárhol.

„Szabályos megoldás, hogy nem kerítenek be egy kijelölt kutyafuttatót. A hullámtériek sincsenek például bekerítve” – mondta el kérdésünkre Kósa János, a városüzemeltetési iroda osztályvezetője. Szegeden a 18 kijelölt kutyafuttató közül mindössze 5-öt vesz körül kerítés. – „Ha játszótér mellett bekerítetlen területen működik kutyafuttató, a játszótér felé nem jó ötlet elengedni a kutyát. A gazda felelőssége, hogy vissza tudja-e parancsolni a póráz nélkül a futtatóban elengedett kutyáját, mielőtt átmegy a játszótérre. Ha nem, szabálysértést követ el” – tette hozzá az osztályvezető.

 

Szegeden egyébként aktív a kutyás élet, így is – úgy is:

Hamarosan nyílik az első Wash & Vau Szegeden

A szegedi Árkád nem kutyabarát, de egy kutya ezt máshogy gondolta

150 ezer forint bírság jár a szabadon sétáltatott kutyáért

Odacsukta a vakvezető kutyával közlekedő vak férfi bokáját a buszsofőr

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Délmagyar.hu
Kezdőfotó: Karnok Csaba
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...