A bőrbetegségben szenvedő kutya segít elfogadtatni magukat a hasonló gyerekekkel

Rowdy-ról sokáig azt hitték, hogy photoshop-al készülnek róla a fotók, pedig csak egy Vitiligo nevű bőrbetegségben szenved. A 8 éves Carter ugyanezzel a betegséggel küzd, és sokáig gyűlölte saját kinézetét, amíg meg nem ismerte Rowdy-t.

Rowdy-t nem igazán viseli meg megváltozott állapota kutya mivolta miatt, de a 8 éves Carter lelkére nagyon rossz hatással van betegsége. Iskolatársai elkezdték gúnyolni, ahogy megjelentek az arcán a foltok. A kisfiú magabiztossága azonnal darabokra tört.

A vitiligo egy ritka bőrbetegség, amelynek egyelőre sem az okát, sem a kezelési lehetőségeit nem ismerik. A bőr pigment sejtjei kezdenek elhalni, így elszíneződést okoznak a bőr felszínén.

„Emlékszem, mikor felvettem az iskola előtt, azt mondta: anyu, gyűlölöm az arcom” – meséli Stephanie, Carter anyukája – „összetört a szívem, főleg, hogy nem tudok rajta segíteni”.

Nem sokkal később Stephanie az interneten botlott bele Rowdy történetébe. Azonnal megmutatta kisfiának a kutyáról készült videókat, akit nagyon érdekelt a hasonló állapotú állat.

Carter anyukája felvette a kutya gazdájával a kapcsolatot, de a távolság miatt nem volt egyszerű találkozniuk. Egy névtelen jótevő végül kifizette Carter és édesanyja repülő útját.

„Amikor bementünk hozzájuk, olyan volt, mintha már többször találkoztunk volna. Mintha Rowdy érezte volna, hogy valami fontos dolog történik, tele volt a szoba az energiájával” – mondta Stephanie. – „Carter két órán keresztül csak ölelgette és simogatta Rowdy-t, mintha mindig is együtt lettek volna.”

Sajnos azóta a 13 éves kutya keresztülment egy súlyos rohamon, családja most próbálja megtalálni a lehetséges módszereket, hogy állapotát élvezhető szinten tudják tartani, ameddig csak lehet. Azonnal adományozás indult el, hogy az emberek segítsék a családot az állatorvosi költségek fedezésében, valamint hogy a következő Vitiligo-s gyermek, Ava utazása is megvalósulhasson, és ő is találkozhasson négylábú sorstársával, ezzel segítve, hogy képes legyen elfogadni önmagát olyannak, amilyen.

 

Ezeket is ajánljuk:

Autista fiú 8 hónapos segítőkutyáját foglalta le a rendőrség

Így néz ki, mikor esküvője napján kutyája nyugtatja meg a szorongással küzdő menyasszonyt

Nem talált munkát segítőkutyája miatt, felvették mindkettőjüket

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...