Az Airbnb sem kínál többé delfináriumos programokat

Pár napja adtunk hírt arról, hogy a világ legnagyobb utazós oldala, a TripAdvisor nem árul többé delfináriumokba belépőt.

A TripAdvisor döntését már megelőzte egy korábban bevezetett szigorítás, de a mostani döntés egyértelműen a fogságban, szórakoztatásra tartott állatok védelme mellett tette le a voksát. Az új szabályozás egyik legnagyobb vesztese a Sea World Miamiban, de több delfinárium is sokat veszt a megreformált irányelvek miatt.

Szigorúbb szabályozás

Ezt az örömteli hírt most egy újabb nagyszerű bejelentés követ, az egész világon jelenlévő szállást kínáló Airbnb szigorította szabályzatát. Oldalán ezentúl nem kínál olyan programokat a turistáknak, ahol bizonyítottan, vagy erős gyanú szerint fogságban tartott állatokat kényszerítéssel, fájdalmat okozó eszközökkel treníroznak szórakoztatásra, vagy nem megfelelő körülmények között tartják őket.

Az oldalon bevezetik az  “Airbnb Animal Experiences,” kategóriát, mely csakis olyan helyeket ajánl majd látogatásra, ahol az állatok sem mentális, sem fizikai bántalmazásnak nincsenek kitéve. Több mint 1000 állatos programot kínálnak összesen kb. 80 országban. Kizárólag olyat, mely megfelel annak a kritérium rendszernek, amit a World Animal Protection szakértőivel együtt dolgoztak ki.

Az új irányelvek szerint tiltva vannak az oldalon az elefántlovaglásos programok, a delfináriumok, a vadállatos turista programok, de a trófea vadászat, a bikaviadal, az agárverseny, lóverseny és lovaspóló is tiltólistára került. Delfinekkel úszás helyett például olyan programot javasolnak, melynek keretein belül távolról, a saját élőhelyükön figyelhetők meg a tengeri emlősök.

Állatbarát lépések

Egy ekkora cég állatvédelmi elköteleződése nem csak abban óriási segítség, hogy az emberek figyelmét felhívja az állatos turizmus kegyetlenségeire, de képes olyan állatbarát alternatívát kínálni a világlátóknak, mellyel kiválthatók és jó eséllyel belátható időn belül megszüntethetők az állatok kizsákmányolásával létrejött programok és helyek.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Livekindly.com

Fotó: Livekindly.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...