Saját KB bal
Saját KB jobb
barcsi szaporító

Közel 100 tacskót tartott borzalmas körülmények között egy barcsi szaporító

Most született döntés egy barcsi szaporító ügyében, ahol közel 100 tacskót találtak borzalmas körülmények között a barcsi nyomozók, még 2018. szeptemberében. Egy év két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a Barcsi Járásbíróság a barcsi nőt – írja az MTI.

Az elsőfokú, még nem jogerős ítélet szerint az 57 éves nő fém szállítóketrecekben és műanyag szállító-boxokban tartotta az állatokat. A tacskók a szűk hely miatt saját ürülékükben feküdtek huzamos időn keresztül. Többüknél szem- és fülgyulladás alakult ki, a kutyák nagy része a rossz tartási körülmények miatt teljesen lesoványodott. A barcsi szaporító nő ellen megindult az eljárás.

Az ügyész a vádlott próbára bocsátását indítványozta, a bíróság ezzel szemben felfüggesztett szabadságvesztést tartott indokoltnak, és elrendelte a kutyák elkobzását.

A Kaposvári Törvényszék szóvivője, Vadócz Attila elmondta, hogy a 27 millió forintos bűnügyi költség jelentős részét a tacskók szállítása, megfelelő elhelyezése, orvosi kezelése és ellátása teszi ki. A barcsi szaporító nő esetéhez hasonló bűncselekmény történt korábban Nyírbogáton.

Forrás: MTI

Képek forrása: police.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...