barcsi szaporító

Közel 100 tacskót tartott borzalmas körülmények között egy barcsi szaporító

Most született döntés egy barcsi szaporító ügyében, ahol közel 100 tacskót találtak borzalmas körülmények között a barcsi nyomozók, még 2018. szeptemberében. Egy év két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a Barcsi Járásbíróság a barcsi nőt – írja az MTI.

Az elsőfokú, még nem jogerős ítélet szerint az 57 éves nő fém szállítóketrecekben és műanyag szállító-boxokban tartotta az állatokat. A tacskók a szűk hely miatt saját ürülékükben feküdtek huzamos időn keresztül. Többüknél szem- és fülgyulladás alakult ki, a kutyák nagy része a rossz tartási körülmények miatt teljesen lesoványodott. A barcsi szaporító nő ellen megindult az eljárás.

Az ügyész a vádlott próbára bocsátását indítványozta, a bíróság ezzel szemben felfüggesztett szabadságvesztést tartott indokoltnak, és elrendelte a kutyák elkobzását.

A Kaposvári Törvényszék szóvivője, Vadócz Attila elmondta, hogy a 27 millió forintos bűnügyi költség jelentős részét a tacskók szállítása, megfelelő elhelyezése, orvosi kezelése és ellátása teszi ki. A barcsi szaporító nő esetéhez hasonló bűncselekmény történt korábban Nyírbogáton.

Forrás: MTI

Képek forrása: police.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...