Saját KB bal
Saját KB jobb
Doug Mills/The New York Times

Váratlan fordulat. Betiltották a vadállatos cirkuszt Dél-Oroszország egyik legnagyobb városában

Oroszország autonóm köztársasága az Ingus Köztársaság, melynek fővárosában, Magaszban kerültek tiltólistára a vadállatos cirkuszok.

Ingusföld az észak-kaukázusi régióban található, Csecsenföld, Észak-Oszétia és Grúzia között terül el.

A város vezetője, Beslan Tsechoyev kijelentette, hogy véleménye szerint a vadállatos cirkusz az egyik legrosszabb kizsákmányolási formája az állatoknak és az ő irányítása alatt ez biztosan nem lesz engedélyezett Magasz városában.

A tiltás bejelentésével párhuzamosan egy május 6-ra tervezett nagy cirkuszi előadást is töröltetett a város programjából, mely egy nagyszabású szabadtéri parádé lett volna a központi Aliana téren. Döntését a város honlapján hozta nyilvánosságra, amit hamar felkapott az orosz sajtó, hiszen Oroszországban nagyon régi és erős hagyománya van az állatidomításnak és az ilyen jellegű cirkuszoknak.

A vadállatos cirkuszok mellett a lovas rendezvényeknek is messzire visszanyúló hagyománya van Oroszországban, így Tsechoyev nyilatkozatában megpróbálta külön választani azt, amikor az állatok természetes élőhelyén tréningezik és tanítják őket feladatokra, mutatványokra valamint az egzotikus állatok cirkuszi idomítását, mely utóbbit egyenesen úgy nevezete: az állatok bebörtönzése.

Magasz város vezetője a jelenlegi intézkedésen kívül egy átfogó és hosszú edukációs kampányt szeretne indítani a gyermekek és fiatal felnőttek körében az állatokkal való etikus bánásmódról is.

A 38 éves polgármester 2015 óta vezeti a várost és az oroszországi viszonyokhoz képest kiemelkedően sokat foglalkozik állatvédelmi kérdésekkel és különösen nagy hangsúlyt fektet az állatok jólétével kapcsolatos intézkedésekre, mely igencsak ritkaság Oroszországban. Ami pedig még furcsább, hogy saját Instagram oldalt vezet és természetesen itt is sokat pózol állatokkal. Igazán szimpatikus fiatalember, jegyezzük meg a nevét!

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: bbc.com

Fotó: PrimaMedia/The Siberian TImes

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...