Saját KB bal
Saját KB jobb

Azért került vissza a menhelyre az idős kutya, mert nem tudott felmenni a lépcsőn

Amikor Mackenzie Purdy meglátta Charlie-t, úgy tűnt, hogy a kisöreg végleg feladta. A 7 éves shi tzu keverék megtagadott mindenfajta szemkontaktust az arra elhaladóktól, hátat fordított és a New Jersey-i kennel falát bámulta. Májusban került be újra. Egyszer már örökbe adták, de nem tudott felmenni új otthonában a lépcsőn…

 

Az új tulajdonos nem volt sokáig Charlie gazdija, hiszen hazavitte, az idősődő eb nem tudott felmenni a lépcsőn, és ő, mondván, hogy ő meg nem tudja állandóan fel-le cipelni, viszavitte ugyanabba a szomorú kennelbe.

Akkor jött Mackenzie, aki próbált hinni benne, hogy Charlie valójában egy szeretetre vágyó, kedves állat, aki csak arra vár, hogy valakinek kelljen, mégis félő volt, hogy a zord külső még a koránál is nagyobb akadályozó tényező lesz az örökbe fogadási esélyeiben.

– A legtöbb ember nem érdeklődik azok után a kutyák után, akik nem jönnek azonnal a kennel ajtajához, ha ők odalépnek – mesélte a lány, aki nem ilyen benyomások alapján kereste az igazit a menhelyen. Nem ijedt meg attól a kihívástól, hogy néhány lépést neki kellett megtennie, így elkezdett némi időt tölteni Charlie-val. – Megkérdeztem, hogy kimehetek-e vele a kertbe. Akkor már nagyon érdeklődött irántam. Egy nagyon pici farkcsóválást is láttam, ahogy közeledtem hozzá.

Ezen felbuzdulva Mackenzie bemutatta a kiszemeltet már meglévő kutyájának, Baxter-nek, és a fal egyszer csak leomlott. Charlie-nak nagyon tetszett, amit érzett, így a lány lebeszélte a menhellyel: holnap már haza is viheti.

Egy állatorvosi vizsgálat rámutatott, hogy Charlie valamilyen sérülést szenvedhetett a hátán, ami csökkenti a képességét, hogy megfelelően mozgassa a hátsó lábait. – Egy kicsit inog, amikor sétál, és néha felborul, mert gyenge, ezért nem tud lépcsőzni – mesélte a lány, de ő számolt ezzel a lehetőséggel.

Bár a lépcsőt azóta sem tudja használni, de ez nem akadályozza meg abban, hogy játsszon új barátjával, vagy bárkivel, akivel összefut. Gazdái néha ölben viszik, ha már nem tud a családdal lépést tartani, de az ő kedvéért inkább több, kisebb sétára mennek. Az a kutya, aki még a szemkontaktust is megtagadta az emberektől, egy hét után már nem volt hajlandó egyedül aludni új családja nélkül.

Mindenkinek van egy párja. Néhány szerencsésnek több is.

 

Ő is így járt:

Visszavitték a kutyát a menhelyre, mert túl kedves volt

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...