Megelégelte a szlovén hatóság a kutyáit többször elhanyagoló nőt – elvették tőle az állatokat

Bár mi csak egy intézkedésről számoltunk be, de mint későbbi híradásokból kiderült, a svájci nő többször hagyta már magára kutyáit a forróságban Szlovéniában. Majdnem 2000 euró bírságot szedett össze, ellenszegült a rendőröknek, és mivel bebizonyosodott, hogy nem egyszeri esetről van szó, így elkobozták az állatokat.

 

Túlzottan nagy kockázatnak tekintik a kutyák tulajdonosát Szlovéniában, hiszen már nem egyszer fordult elő, hogy magára hagyta az ebeket a forróságban. Szlovéniában ez a fajta elhanyagolás teljes mértékben kimeríti az állatkínzás fogalmát, így rövid időn belül többszáz ezer forintnak megfelelő bírságot szabtak ki a nőre, majd egyszerűen elkobozták a kutyáit.

Nemrég számoltunk be arról, hogy egy Lucija nevű szlovén üdülővároskában egy svájci nő három kutyájával leparkolt egy kávézó előtt, ahova az egyik állatot be akarta vinni, míg a másik kettőt kint hagyta az autóban a forróságban résnyire lehúzott ablakkal.

A kávézó dolgozói és a vendégek is figyelmeztették, hogy ne hagyja kint a kocsiban a többieket. De ő nem hogy nem törődött a jótanáccsal, de kiabálni és fenyegetőzni kezdett.

A kávézó egyik alkalmazottja egyszerűen kihívta a rendőrséget, de a nő a kiérkező rendőrökkel sem volt hajlandó együttműködni, sőt, mindvégig sértegette őket. A rendőrök ezért kénytelenek voltak kényszerítő eszközöket alkalmazni. A közrend és köznyugalom megzavarása és az állatvédelmi törvény megsértése miatt állították elő, és gyors eljárásban összesen 1905 euróra pénzbírság megfizetésére kötelezték, ami több mint 600 ezer forint.

De a nőnek ez sem volt elég figyelmeztetés, hogy soha többé ne csináljon ilyet.  Végül hétfőn mindhárom kutyáját elvették tőle, miután már sokadik alkalommal hívták ki rá a kutyákra figyelő lakosok a rendőröket.

Bravó!

Az előzményeket itt megtalálod.

Ha autóba zárt kutyát látsz – először inkább segíts, utána fotózz

Hogyan ismerjük fel a hőguta jeleit és mit tehetünk

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: MTI
A fotók illusztrációk!

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...