Saját KB bal
Saját KB jobb

Indítsunk mozgalmat – köss a menhelyi kutyáknak

Régen a kötés életünk szerves része volt, rengeteg pihe-puha ruhanemű és egyéb kiegészítő készült otthon. Mára a ruházati cikkek tömeggyártásával sokan nem tudják kamatoztatni tudásukat és tehetségüket, pedig, ha belegondolunk, mégis van kiért dolgozni, és hatalmas szolgálatot tehetünk olyan gazdátlan, kiszolgáltatott élőlényeknek, akinek csak a jószándékú embereken múlik az élete.

 

A legjobb érzés, hogy a kötött ruháknak, kiegészítőknek mindig van egy hasznos oldala is azon kívül, hogy nagyon szépek tudnak lenni. És ha a hasznosságot keressük abban, amiket készíteni tudunk, látogassunk el egy menhelyre, és ajánljuk fel tehetségünket a menhelyi dolgozóknak. A hidegebb időszak közeledtével óriási szükség lesz a meleg ruhákra, takarókra a kutyák körében, de a játékoknak is mindig örülnek.

 

Takarók

Talán nem úgy képzeljük el nehéz munkával megkötött takarónkat, hogy egy „koszos” kennelben végezze, de vonatkoztassunk el ettől, és nézzük az előnyeit! A magyar menhelyek súlyosan megküzdenek a hideggel, a dolgozók sokszor saját zsebből igyekeznek menteni, ami menthető, és fenntartani az élhető körülményeket az otthontalan ebeknek. Nézzünk rá otthon a kényelemben, melegben szundikáló kutyánkra, aki az általunk kötött takaró ölelésében tölti a pihenő idejét, és érezzük ugyanennek a hiányát, ha egy kennelbe zárt ebre gondolunk. Ráadásul a kutyáknak nem csak meleget ad egy takaró, de gyakran hatalmas szerepe van a stressz és a szorongás oldásában. Bízzunk a menhelyek dolgozóiban, hogy meg fogják adni a tiszteletet a munkánknak, és olyan helyeken fogják felhasználni a takarókat, ahol a legjobban hasznát tudják venni. 

 

Pulóverek

Talán első hallásra butaságnak hangzik, de a menhelyeken leginkább a rövid szőrű kutyák szenvednek, ahogy hűvösre fordul az idő. Ráadásul rengeteg olyan állat kerül be hozzájuk, aki szőr- és bőrproblémákkal küzd, és esetleg átmenetileg szőrhiány lép fel nála. A legnehezebb része persze a méret megsaccolása, főleg, hogy nincs mindig kéznél az eb, akinek készül, de konzultáljunk a menhelyi dolgozókkal, hogy van-e olyan állat, aki feltétlenül rászorul segítségünkre.

 

Sapkák

Ha ezt már teljesen feleslegesen ítéljük meg, gondoljunk a dolog marketing oldalára! Azon kívül, hogy a sapka is szerepet játszik egy-egy kutya melegen tartásában, de a fő célja lehet például egy fotózás legjobb kiegészítője, ami egy kutyát sokkal látványosabbá, kedvesebbé tud tenni. A menhelyek mindig újabb ötletekkel kénytelenek előrukkolni, hogy egyes állatok örökbe adását ösztönözzék, és egy kedves kis sapka hatalmasat képes lendíteni az amúgy is barátságos kinézeten.

 

Játékok

A menhelyi kutyáknak sem kötelező egész nap a sarokban gubbasztani, sőt. Sokszor egy-egy játék örömöt tud vinni a hétköznapok szürkeségébe, és ha gyorsan le is amortizálódik, akkor is lesz egy-egy olyan kutya, akinek a világot jelenti majd a kicsi aranyos kötött barát. 

Ez mind mind egy újabb ok, hogy meglátogassuk a közelünkben lévő menhelyeket, együttműködjünk és segítsünk, hogy az állatok az olykor hosszúra nyúló átmeneti időszakban is boldogságban és biztonságban éljenek. Juttasd el ezt a cikket más jólelkű kutyásokhoz is, hátha egy mozgalom növi ki magát a hatására!

 

Sokféle ötlettel segíthetsz!

Állatmenhelyen tartották az esküvőt, az így megspórolt pénzt pedig felajánlották a kutyák ellátására

Évek óta dolgoznak a szekszárdi iskola diákjai a helyi menhely kutyusaiért

A 6 éves Bori menhelyi adományokat kért születésnapjára ajándékok helyett

8 dolog, ami biztosan megtalálható otthonodban és egy menhelynek ajándékozhatod

Karosszékeket kaptak a menhelyi kutyák, hogy otthonosabban érezzék magukat a kennelben

Otthonná változtatták a magányos kutya kennelét

 

 

(kutyabarát.hu)
 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...