Ketrecbe zárva a tengerparton hagytak egy kutyát New Jersey-ben, hogy dagálykor megfulladjon

A New Jersey tengerparton egy kutyasétáltató bukkant rá a ketrecre, amit már félig elborított a víz. Nem csak elhagyták, hanem egy halálos csapdába zárták a szerencsétlen állatot, hogy dagálykor a víz ellepje a ketrecet és megfulladjon. Jóltáplált, fiatal kutya volt: így egyáltalán nem biztos, hogy gazdái a felelősek a szörnyű tettért.

 

A mindössze egy éves pit bull élete eddig sem lehetett játék és mese, lényegében még a felnőtt korba sem lépett, máris el akarták pusztítani. Nem is akármilyen módon: különös kegyetlenséggel és előre megfontolt szándékkal. Egy New Jersey-ben lévő tengerparton valaki úgy helyezett el egy ketrecet, hogy azt egy idő után biztosan teljesen elöntse a megemelkedett vízszint. Lassú halált szánt a kutyának, akiről semmit nem lehet tudni, mit követett el, de fajtáját tekintve talán elég volt az előítélet a likvidálásához.

Szerencséjére épp akkor járt arra egy kutyáját sétáltató ember, amikor még „csak” félig öntötte el a víz a ketrecet, de az eb így is halálra volt már rémülve a csapdában. A járókelő azonnal odament, hogy kiszabadítsa a fiatal állatot és biztonságba helyezte, amíg kihívta a hatóságokat.

Rövid idő alatt a helyszínre érkezett a Highlands-i Rendőrkapitányság, majd ők értesítették az állatrendőrséget is. A Monmouth megyei Ügyészi Hivatal azonnal nyomozást indított az ügyben, és keresik az esetleges tanúkat, akik látták az esetet vagy felismerik a kutyát.

A végül szerencsésen megmenekülő ebet River-nek (Folyó) nevezték el, most a Monmouth megyei SPCA állatvédő szervezet oltalma alatt áll. A lelki trauma ellenére fizikailag szerencsére semmi baja. Furcsa, hogy teljesen jól tápláltnak és ápoltnak tűnik, tehát története nem biztos, hogy olyan egyszerű, mint azt bárhogy is gondolnák megmentői. Mikrochip-el nem rendelkezett, így eredeti gazdái – akik egyáltalán nem biztos, hogy az elkövetők – egyelőre ismeretlenek.

 

Szörnyű, felelőtlen és gonosz tettek mindenhol:

Ingyen – ezzel a felirattal a testén tették ki egy parkba a kutyát

Egy kutya megfulladt a repülőn – Miért nem állt ki senki azért a szerencsétlen állatért?

Szívszorító látni, ahogy egy nő kidob egy kutyát az autóból – de a felvételnek köszönhetően letartóztatták

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: people

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...