Saját KB bal
Saját KB jobb

Az egész világ egy magyar vizsláért rajong, aki akrobataként a háztetőről üdvözli hazaérkező gazdiját

Texas, USA – Mindenki ismeri, milyen érzés, mikor kedvencünk kitörő, túláradó örömmel üdvözöl bennünket, még akkor is, ha csak a szomszéd közértbe ugrottunk le. Így tesz Murray is, aki különösen kedves a szívünknek, mivel fajtáját tekintve egy magyar vizsla. De valljuk be, Murray egy kicsit túlzásba viszi a hazaérkezéskor érzett örömöt, ugyanis pillanatok alatt felszalad a háztetőre, és légtornászokat megszégyenítő módon ugrabugrál, ha gazdiját megjönni látja.

 

Kutyáink képesek a legkülönfélébb tettekkel kifejezni, hogy számukra a világ legjobb dolga, mikor újra látnak minket. AJ Allee is így érez, de azért jócskán megijedt, amikor kutyája, Murray egy kissé túlzásba esett e téren. Ugyanis a hírhedtté vált magyar vizsla farkcsóválás helyett a háztető legmagasabb pontjáról köszön bárkinek, aki jön hozzájuk.

A gazdája repülőgépén sokat közlekedő másodpilóta eb valószínűleg igencsak megszokta a magasságot, sőt mi több, élvezi is. Először akkor szembesültek az attrakcióval, amikor az egyik szomszéd becsengetett hozzájuk.

– Rémisztő volt, nagyon féltünk, hogy leugrik vagy leesik – nyilatkozta a gazdi. – Hihetetlen gyorsasággal rohant ki a tetőre, majd megállt a legmagasabb pontján. – AJ először megpróbált kimászni a teraszon, hogy lehozza kutyáját. Később rájött, hogy hogyan jut fel a szemfüles eb, és eltorlaszolta a lehetőséget, hogy ne forduljon elő újra az eset. Ez 3 napig tartott, utána talált egy újabb útvonalat, majd a többi kutyát is megtanította rá.

Azóta rájöttek, hogy Murray teljes magabiztossággal mozog odafent, tudja, hogy hova mehet és mit engedhet meg magának. AJ szerint Murray annyira imád fent lenni, hogy onnan szokott beszélgetni mindenkivel, aki csak a házuk előtt elhalad. Gazdái is annyira hozzászoktak már a jelenséghez, hogyha bárki jelzi nekik, hogy kutyájuk a tetőn van, egy ideig megjátsszák a sokkot, mintha nem tudnának róla.

A gazdik nem hallottak még kutyáról, aki szeretne a tetőn lenni, pedig volt már ilyen a történelem során, nem is olyan messze tőlük: a szintén texas-i Huckleberry is valódi kalandor. Csak ezt a járókelők nem tudják, így rendszeresen meg akarják menteni. Ugyanis Huckleberry is a háztetőn szeret időzni.

Reméljük, egyik magasba vágyó ebnek sem lesz soha semmi baja odafent. Azért, valljuk be, lehet, hogy mi azért beérnénk egy farkcsóválással.

 

 

 

 

 

 

 

Még több, külföldön élő, híressé vált magyar vizslával is büszkélkedhetünk:

Egy kanadai magyar vizsla az internet új utazó sztárja

A drótszőrű magyar vizsla akár kormányzó is lehetett volna Kansas-ben – de mégsem lett

 

És vannak még tetős történeteink is:

A kutya összecsókolta a tűzoltót, aki le akarta menteni a tetőről

Életüket kockáztatták a csernobili munkások, hogy megmentsenek egy kutyát egy 100 méter magas havas reaktor tetejéről

Állandóan meg akarják menteni, pedig a kutya szeret a tetőn lenni

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...