Saját KB bal
Saját KB jobb

Rekord áron, 4,5 millió forintnyi dollárért kelt el egy ausztrál munkakutya

Ausztráliában megszokottak a munkakutya aukciók. A legjobb ebek itt cserélnek gazdát, az áruk pedig olykor az egekben van, ha tudásuk is széleskörű. Most az egyik eb rekord összegért kelt el: 22,000 ausztrál dollárt fizettek érte.

 

A kelpie nem a legismertebb fajta itthon, de származási helyén, Ausztráliában igencsak népszerű. Az ott élő pásztorok és marhakereskedők hatalmas becsben tartják a jó munkakutyákat, hiszen a fajta egyedei fáradhatatlanok, és bármilyen szélsőséges időjáráshoz tökéletesen képesek alkalmazkodni.


Kelpie

A legjobb kutyák árverésekre is kerülhetnek, ami a hétköznapi gazdi számára talán szívtelennek tűnik, azonban az ottani kutyák gyakran sokkal jobban ragaszkodnak az elvégzendő munkából nyerhető játékhoz, mint ahhoz, aki az utasításokat adja. Főként, mert ez a fajta arról híres, hogy minimális utasításra vagy akár emberi útmutatás nélkül is képes tökéletes munkát végezni.

Így történhetett, hogy a Glencain Seven nevű kelpie fajtájú eb új ausztrál rekordot állított fel akkor, amikor a 2018-as Casterton-i Munkakutya Aukción rekord összegért cserélt gazdát. Egészen pontosan több mint négy és félmillió forintnak megfelelő ausztrál dollárt fizettek ki érte új tulajdonosai. Az eddigi rekord, amit megdöntött, 14,000 ausztrál dollár (közel 3 millió forint) volt.

– Két teljes munkaidős alkalmazottat helyettesítenek, a végletekig hűségesek és nincs gond a nyugdíj fizetésével sem – mondta el Karen Stephens, az aukció vezetője. A vásárlók láthatják a kutyákat a vétel előtt, a mostani aukción már előző nap hatalmas tömeg volt. A világ minden tájáról érkeztek a telefonos ajánlatok és az összes helyi repülőjárat tele volt, annyian érkeztek a rendezvényre.

Glencain Seven mellé azt írták a katalógusba, hogy hatalmas szíve van és képes egész nap menni. Jelenleg ő lett a legértékesebb kutya Ausztráliában.

A világ legmagasabb összegét egyébként 2016-ban fizették egy angol juhászkutyáért, North Yorkshire-ben, ő 14,805 fontért, vagyis majdhogynem 5,5 millióért kelt el.

 

Cikkajánló:

Senki sem törődik a hős katona kutyákkal, miután visszatérnek a háborús övezetekből

Ausztrália újra napirendre tűzi bizonyos fajták veszélyessé minősítését

Mostantól nem mehet be az ausztrál zenei fesztiválra az, akinél jelez a drogkereső kutya – még akkor se, ha nincs nála drog

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: farminguk

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...