Saját KB bal
Saját KB jobb

Az altatás ellen küzd egy anyuka, akinek megölte egy kutya kedvencét és megharapta a lányát

Rendhagyó módon reagált egy kanadai anyuka arra a tragédiára, ami velük történt. Egy idegen kutya megölte nyolc hetes kutyájukat a parkban és megharapta 12 éves kislányukat, de az anyuka mégis azért kampányol, hogy a támadó eb életben maradhasson. Szerinte ugyanis, ha számára jó környezetben élne az állat, nem történt volna az, ami, az esetért nem a kutya a hibás.

 

Lana Novikova családjával sétáltatta két kutyájukat, az öt éves Cooper-t és a nyolc hetes Cleo-t egy toronto-i parkban. Az idősebb kedvencük odaszaladt egy kutyához, aki azonban ismerkedés helyett rátámadt.

Lana le tudta szedni a kutyát Cooper-ről, azonban az akkor a fiatalabbik állatra támadt, aki éppen kislánya kezében volt. A lány ekkor sérült meg, öt öltéssel kellett karját összevarrni.

Lana párjának végül sikerült elragadnia kiskutyájukat a támadó ebtől, de sajnos a kölyök nem élte túl a támadást. Egy férfit és egy nőt láttak távozni a parkból a kutyával. Kicsivel később a tulajdonost sikerült letartóztatnia a rendőrség speciális egységének, bár nem erősítették meg, hogy a parkban történtek miatt, sokkal inkább egyéb bűncselekmények következtében.

A kutya 10 napos karanténba került, hogy megvizsgálják a viselkedését, de az egyik lehetséges kimenetele a tulajdonossal szembeni intézkedésnek, hogy a kutyát elaltatják. Azóta még egy gazdi jelentkezett, akinek kedvencét valószínűleg ugyanaz a kutya harapta meg.

Lana azonban más módon áll az esethez, mint ahogy azt a nagy többség elvárná tőle. Véleménye szerint kislányát semmiképp nem akarta bántani a kutya. – A szemébe néztem, és egyáltalán nem tűnt agresszívnak az emberekkel szemben.  – Úgy gondolja, hogy a támadás nem a kutya hibája volt, és ezért nem őt kellene megbüntetni, főleg azzal, hogy elveszik az életét. – Abból még gond lehet, hogyha megölik a kutyát, az ember pedig szabadon távozhat.

Lana kislánya is egyetért anyukájával, ő is úgy gondolja, hogy a kutya megfelelő környezetben nevelkedve biztosan nem így viselkedett volna, és mindketten azért küzdenek, hogy altatás helyett rehabilitálják az állatot.

 

Cikkajánló:

Újabb lelki támogató kutyát koboztak el gazdájától a repülőn, mert megharapott egy kislányt

Megtámadta a rablót a kutya, aki kezet emelt 86 éves gazdájára

A férfiakat és az ideges embereket gyakrabban harapják meg a kutyák

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thestar

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...