Saját KB bal
Saját KB jobb

Megtámadta a rablót a kutya, aki kezet emelt 86 éves gazdájára

Joyce Ackerly 86 éves özvegyasszony. Salford-i otthonában él kutyájával, Axel-lel. Életét és értékeit egyaránt neki köszönheti, amikor egy rabló betört a házába. Saját kertjében támadta meg az idős asszonyt, de kedvence nem tétovázott, és tett róla, hogy ártalmatlanná tegye az elkövetőt.

 

Joyce békésen éldegélt Angliában. A dédnagymama legfontosabb társasága kutyája, Axel, aki mostantól még fontosabb szerepet tölt be az életében. Ugyanis nemrég történt, hogy az idős hölgyhöz betörtek, saját hátsó kertjében találta szembe magát a férfivel.

A bűnöző, ahogy belépett a kapun, egy nagy husánggal megütötte a hölgyet, és követelte, hogy Joyce adja át az ékszereit. A néni az ütéstől leesett a földre, a férfi pedig épp megpróbálta lehúzni a gyűrűt az ujjáról, ekkor lépett közbe a hős eb.

Axel, az akita keverék ráugrott az elkövetőre és leszorította a földre, hogy megvédje kedves gazdáját. Megharapta a fárfi karját, és amikor az ki akart szabadulni a kutya szorításából, az eb üldözni kezdte, amíg Joyce-ot biztonságban nem tudhatta.

– Kinyitottam a kaput, aztán már a következő percben fejbe is vágott egy seprűhöz hasonló tárggyal – mesélte Joyce a szomorú esetet. – Ahova én megyek, Axel is jön. Amikor a férfi megragadott, már csak sikítani tudtam egyet, így Axel azonnal rohant oda, ahol voltunk és rávetette magát, leteperte a földre. –

Amikor Axel visszajött a tolvaj üldözéséből, tiszta vér volt a szája körül, de mivel utána elment inni, a rendőrség nem tudta felhasználni mintát a DNS vizsgálathoz.

– Axel nagyon védelmező, most pedig még inkább az: ha lemegyek a kertbe, jön velem és egyfolytában a kaput figyeli. Nagyon büszke vagyok rá és hálás vagyok neki, még ezek után is elkényeztet – meséli a néni, akinek 5 gyermeke, 8 unokája és 7 dédunokája van.

A rendőrség még mindig keresi az elkövetőt. A 13 éve özvegy hölgy szerint annyira gyorsan történt minden, hogy nem tud visszaemlékezni a részletekre. Dühös, amiért ilyen előfordulhat, de meg is lepődött, hiszen sosem látta még kutyáját így viselkedni, normális esetben Axel ártatlan, mint a ma született bárány. A rendőrség szerint sokkal rosszabbul is alakulhatott volna a történet, ha Axel nincs jelen, és nem tesz meg mindent, hogy megmentse szeretett gazdáját.

 

Ők valóban ennyire csodálatosak:

4 golyót kapott a hős kutya, hogy megmentse tinédzser gazdáját a betörőktől

Egy kutya is segített 2500 gyermek megmentésében a második világháborúban

Kutyáik segítségével külön-külön győzték le drogfüggőségüket, majd egymásba szerettek

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...