Létezik egy puerto rico-i tengerpart, ahova meghalni teszik ki a kutyákat

Sajnos nem kitaláció, a neve is az: Halott Kutya Strand. A sérült kutyákat, akiket nem tudnak eltartani vagy már nem tartanak rá igényt, egyszerűen kiteszik és magukra hagyják. Legtöbben olyan rossz állapotban vannak, hogy ha akarnák, se tudnák elhagyni a partot. Őket próbálja megmenteni Chrissy Beckles, egy amerikai boxoló. Legutóbb 205 kutyát szállított el. 

A puerto rico-i strand valódi neve Playa Lucia, régebben népszerű hely volt. Most a parton sétálók helyett lépten nyomon beteg, elhagyott, sérült állatokat látni. Van, hogy 300 kutya is összegyűlik.

A parton minden fajtájú, korú és méretű kutyából lehet találni. A helyi menhelyeken maximum az eutanáziával járnának jobban, a Halott Kutya Strandon csak az elnyújtott, hosszú szenvedés vár rájuk. A menhelyeknek sem helye, sem pénze több kutyát ellátni, pedig a szakértők szerint a legtöbb könnyen örökbe adható jellemzőkkel bír.

A Sato Projekt célul tűzte ki, hogy megmenti a strand kutyáit. Eddig 1400 állaton tudtak segíteni, akiket gyors gyógykezelés után New York-ba repítettek, hogy ott keressenek nekik új otthont. (A „Sato” a puerto rico-i szlengben kóbor kutyát jelent).

A projekt alapítója Chrissy Beckles, egy az Egyesült Államokban élő boxoló hölgy. Minden napja azzal telik, hogy a projektet vezeti, menti az állatokat és szervezi a szállítást. Az önkéntesek naponta kétszer végig járják a strandot, és összeszedik a legrosszabb állapotban lévőket.

Az eddigi legnagyobb „fogásuk” most zárult le: egyszerre összesen 205 kutyát sikerült elszállítaniuk. Természetesen a helyiek tájékoztatásáért is aktívan tesznek, véleményük szerint máris szemmel látható a javulás, ahogy informálják őket az ivartalanításról. Sajnos az országot sújtó krízis miatt sokan kénytelenek magukra hagyni az addigi kedvenceiket, mert nem tudják megoldani az ellátásukat.

Chrissy a sport karrierját is arra használja fel, hogy a Sato Projektet finanszírozni tudja. Szó szerint minden téren harcol az állatok életéért.

 

Egyéb híreink:

A Fülöp-szigeteki 10 éves kisfiú megnyitotta saját menhelyét

A Karibi-szigeten a turisták sétáltathatják a menhelyi kutyákat – két órás sor szokott lenni

Venezuela kutyái súlyos bajban vannak

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
F
otók: Sophie Gamand 
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...