Saját KB bal
Saját KB jobb

Sally 98 éves és még mindig menhelyi kutyákat sétáltat – díjjal jutalmazták életművét

Emlékeztek még Sally Field-re? Immáron 98 éves lett, de pontosan ugyanazt csinálja, mint tavaly: menhelyi kutyákat sétáltat minden nap. Nemrég fantasztikus életművéért elnyerte a Daily Mirror Állati Hős Díját. 

Sally pontosan 42 éve dolgozik a Millbrook Animal Center-nek. Naponta 10 mentett kutyát sétáltat meg, majd utána lemozgatja szomszédja 5 kutyáját is. Mindenkit ámulatba ejt energiája, hozzáállása és hatalmas szíve.

Az egész állatvédő szakma egy emberként hajt fejet a hölgy előtt. Nagy Britannia legnagyobb állatvédő szervezete, az RSPCA jelölte a megtisztelő díjra „Az év szupersztárja” kategóriában. A sétáltatás mellett Sally segít a menhely büféjében és az adománygyűjtő napokon. Többezer font összegyűjtésében is örök hálát mondhatnak neki.

Sally történetéről mi is beszámoltunk, a videót, amiben életéről, szenvedélyéről mesél, egy év alatt több mint 10 millióan látták.

„Szeretem az állatokat, és mindig is a szenvedélyem volt, hogy tegyek a jóllétükért” – vallja Sally, aki korábban nem kevésbé tiszteletteljes helyen, mint a tűzoltóságnál dolgozott. – „Nem fogok a lakásban ücsörögni és tv-t nézni. Az emberek szerint többet kellene pihennem, de én erre csak azt mondom: vicceltek? Semmilyen különbséget nem érzek ahhoz képest, amikor még 50 voltam!”

Tavaly Sally kénytelen volt több hónapot kórházban tölteni, mert térdműtétre volt szüksége. Ez idő alatt betörtek a házába, és ellopták rengeteg értékét, személyes, férje után maradt emlékeit, például az eljegyzési gyűrűjét. Barátai az interneten rendeztek gyűjtést, hogy kórházi tartózkodása alatt legalább pénzben pótolják a kárt, ami érte. Kemény év áll mögötte, de Sally rendíthetetlen.

Liz Wood, az RSPCA dolgozója szerint Sally-t még sosem hallották panaszkodni. A kutyák imádják, és alig várják, hogy megérkezzen. A hölgy mindenki számára inspiráció lehet.

Sally tegnap vehette át a neki odaítélt díjat egy sztárokkal megtűzdelt díszvacsora keretében Londonban – nem mintha Sally-nek ez számítana. Ez az őt tisztelő embereknek számít – hogy elismerjék, amit élete során tesz, és ezzel kihangsúlyozzák: ÍGY IS LEHET ÉLNI.

„Azt hiszem, az egész csak edzettség és munka kérdése. A kor nem számít. Az csak egy szám. A kennelek az életem. Minden nap alig várom, hogy felmenjek oda. Soha nem fogom befejezni. Addig fogom csinálni, amíg vége nincs az egésznek.”

 

Ezeket hasonlóképpen ajánljuk figyelmetekbe:

Sally történetét itt elolvashatjátok

Receptre írnák fel a kutyát az időseknek

Angliában 90 éves önkéntes is segít egy menhelynek

Így javítja a kutyád a boldogságod, az egészséged és a munkával való elégedettséged

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...